Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στον Τζο Μπάιντεν

intime

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει στον Τζο Μπάιντεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Ουάσινγκτον στις 16 και 17 Μαΐου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών. 

Με ατζέντα που περιλαμβάνει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου. Ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ, έκανε μάλιστα λόγο για «πρωτοφανή αύξηση της έντασης και της προκλητικής συμπεριφοράς από πληράς της Τουρκίας». 

Ο ίδιος αιτιολογώντας τις σκληρές εκφράσεις που χρησιμοποίησε ανέφερε ότι μόνο την περασμένη Τετάρτη υπήρξαν 168 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και 42 υπερπτήσεις.  «Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους» τόνισε ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου μιλώντας για αριθμούς ρεκόρ. «Σ αυτή την κρίσιμη και δύσκολη συγκυρία για την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ, η συμπεριφορά της Τουρκίας αντιβαίνει θεμελιώδεις κανόνες διεθνούς δικαίου, αλλά επηρεάζει και τη συνοχή του ΝΑΤΟ»

«Εδώ μιλάμε για σαφή παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας, η οποία δε μπορεί να μείνει αναπάντητη και γι' αυτό μάλιστα έγιναν δύο διαδοχικά διαβήματα μέσα σε δύο ημέρες από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εξωτερικών στον Τούρκο πρέσβη» τόνισε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών και ανέφερε πως η ελληνική πλευρά έχει ενημερώσει για τη στάση της Τουρκίας τον ΟΗΕ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ στους οποίους και μεταφέρθηκε η δυσαρέσκεια της Αθήνας.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συμπεριφορά της Τουρκίας «καταδικαστέα και απαράδεκτη» την ώρα που η προσοχή της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένη στην Ουκρανία. 



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/FtgPoQK
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη