Τουρκικά ΜΜΕ: Οργή Ερντογάν για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, «να επανεξετάσουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα»

Τουρκικά ΜΜΕ: Οργή Ερντογάν για την ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, «να επανεξετάσουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα»

Η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak σχολιάζει πως «ο Έλληνας πρωθυπουργός παραπονέθηκε στις ΗΠΑ για την Τουρκία και ζήτησε να μην της πουλήσουν τα F-16», εξαντλώντας κάθε περιθώριο για στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός επανέλαβε τους ισχυρισμούς της χώρας του για ορισμένα ζητήματα που σχετίζονται με την Τουρκία, ακυρώνοντας τη δέσμευση "ας μην εμπλέκουμε τρίτους"», σημειώνεται σε δημοσίευμα της Yeni Safak, που επικαλείται διαρροές από την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος ΑΚΡ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης είπε "ας μην εμπλέκουμε τρίτους¨", αλλά πήγε και μίλησε για το θέμα στις ΗΠΑ.

Θα μπορούσαμε να είχαμε συνομιλίες στρατηγικής συνεργασίας με την Ελλάδα, αλλά τώρα πρέπει να τις επαναξιολογήσουμε».

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Μητσοτάκης ήρθε στην Τουρκία - μετά την ενεργειακή κρίση που προέκυψε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία - λέγοντας: «Πρέπει να συναντηθώ με τον Πρόεδρο Ερντογάν».

«Κι ενώ η συνάντηση του Μαρτίου, όπου η κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν το κύριο θέμα στην ατζέντα, άφησε πίσω της ένα θετικό κλίμα και μια ελπίδα ότι θα ξεκινούσε μια νέα εποχή μεταξύ των δύο χωρών, μετά από λίγο, αφού ελληνικά αεροσκάφη άρχισαν να παραβιάζουν τον τουρκικό εναέριο χώρο, ο Μητσοτάκης δήλωσε τελικά ότι δεν θα δεχτούν ποτέ λύση δύο κρατών στο νησί της Κύπρου, ενώ έθεσε στο αμερικανικό Κογκρέσο θέμα πιθανής πώλησης όπλων στην Τουρκία δεδομένης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο.

Έτσι εξάντλησε την ανοιξιάτικη διάθεση στις διμερείς σχέσεις», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΗΠΑ #ΕΛΛΑΔΑ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/1edN3W4
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη