-->

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βοηθά τη σωστή στιγμή, όπως συνέβη με το ρεύμα»

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι βοηθά τη σωστή στιγμή, όπως συνέβη με το ρεύμα»

«Η κυβέρνησή μας έχει αποδείξει ότι όταν έρχεται η κατάλληλη στιγμή έχει τα χρήματα να βοηθήσει, όπως συνέβη με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το ηλεκτρικό ρεύμα», είπε μιλώντας στο 14ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης έκανε τον παραλληλισμό της κυβέρνησης με τον καλό Σαμαρείτη, λέγοντας στην ομιλία του στο Συνέδριο της ΝΔ, ότι «ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έλεγε ότι ο καλός Σαμαρείτης είχε μείνει στη μνήμη της ανθρωπότητας όχι γιατί είχε καλές προθέσεις αλλά τα χρήματα να βοηθήσει την κατάλληλη στιγμή».

«Πριν έρθει στην εξουσία ο κ. Τσίπρας, το 2014 έλεγε ότι έχει έτοιμα 14 δισ. να βοηθήσει τον κόσμο. Τι συνέβη όταν ήρθε; Πήρε πολύ παραπάνω από τα 14 δισ. από τον κόσμο και τους πολίτες. Το δικό μας κυβερνητικό έργο ήταν πολύ δύσκολο στα οικονομικά. Και τι δεν μας έτυχε… Παρόλα αυτά η κυβέρνηση πέτυχε και είχε τους πόρους και βοήθησε και βοηθά χωρίς να θέσει σε κίνδυνο την αξιοπιστία της χώρας», προσέθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Στη συνέχεια ανέφερε συγκεκριμένα νούμερα της οικονομίας. «Λόγω πανδημίας υποστήκαμε ένα δημοσιονομικό κόστος πάνω από 40 δισ. ευρώ. Τώρα με ενεργειακή κρίση θα μας κοστίσει από εδώ και πέρα πάνω από 3 δισ. Πετύχαμε να έχουμε χρήματα γιατί εφαρμόσαμε σωστή οικονομική πολιτική. Μειώσαμε φόρους. Φέρνουμε επενδύσεις. Αυξάνουμε τις εισαγωγές. Εμένα με κατηγορούσαν για πολλά χρόνια ως νεοφιλελεύθερο. Και μου έτυχε το ατύχημα να είμαι ο νεοφιλελεύθερος που έχω υπογράψει περισσότερα χρήματα για τους πολίτες από οποιονδήποτε άλλο.

Μου έτυχε να αναλάβω και τη δουλειά για το Ταμείο Ανάκαμψης, δουλειά εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη. Καταφέραμε και φέραμε στα ταμεία του κράτους ήδη 7 δισ. ευρώ. Χάρη σε αυτά τα χρήματα μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο μια πολύ καλύτερη προοπτική», υπογράμμισε.

«Η παράταξη αυτή έρχεται από πολύ μακριά. Την πρωτογνώρισα όταν πήγα σε προεκλογική συγκέντρωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1974. Θα θυμηθώ τον Παύλο Μπακογιάννη, το πιο κοφτερό μυαλό, τον Τζανή Τζανετάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη που ήταν υπουργός δικής μας κυβέρνησης και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή τον οποίο συνάντησα πρώτη φορά το 1975 στην ΟΝΝΕΔ. Όλοι είχαν ένα κοινό. Πίστευαν στην ανοικτή ΝΔ, σε μια ΝΔ ευρωπαϊκή, φιλελεύθερη, κοινωνική, που πάντα προσαρμοζόταν στις συνθήκες και κοινωνία και κοίταζε προς το μέλλον. Μια ΝΔ της ευθύνης. Αυτή θα συγκριθεί με ένα κόμμα που είναι σήμερα αξιωματική αντιπολίτευση, απολύτως ακατάλληλο για να κυβερνήσει τη χώρα. Κόμμα που χρησιμοποιεί ως όπλα τις κραυγές, τον διχασμό, την ανάγκη να υπάρχει κάποιου είδους ανωμαλία, καταστροφή για να έρθει στην εξουσία. Όταν θα συγκρίνει ο κόσμος, θα συγκρίνει έναν πρωθυπουργό που είναι ο μόνος που προσκλήθηκε να μιλήσει στο Κογκρέσο με έναν άλλο ο οποίος έμεινε στην παγκόσμια κοινότητα γνωστός επειδή έμαθαν τη λέξη "κωλοτούμπα" εξαιτίας του» σημείωσε επίσης ο κ. Σκυλακάκης και τόνισε:

«Έχω ζήσει αυτή την παράταξη πάνω από 40 χρόνια. Ο ελληνικός λαός δεν θα γυρίσει πίσω. Μπροστά μας έχουμε όλες τις δυνατότητες να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη στις επόμενες εκλογές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nbB1ZJe
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->