Η Ελλάδα της Περιφέρειας στον Κόσμο των Μεγάλων Αλλαγών

Η Ελλάδα της Περιφέρειας στον Κόσμο των Μεγάλων Αλλαγών

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε όλοι από πλήθος πληροφοριών για μια σειρά από ατζέντες εξαιρετικά σχετικές με τις ζωές μας, οι οποίες εξελίσσονται δυναμικά και στις οποίες, στην καλύτερη περίπτωση, συμμετέχουμε διά αντιπροσώπου.

Κλιματική αλλαγή, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, πράσινη και μπλε οικονομία, έξυπνες πόλεις, τεχνητή νοημοσύνη: ζητήματα συνδεδεμένα με τις θεματολογίες αυτές επηρεάζουν τον τρόπο που λειτουργούν οι κοινωνίες μας συλλογικά και όλοι μας προσωπικά, με αυξανόμενη ένταση από χρόνο σε χρόνο, δυναμική που κάθε άλλο παρά αναμένεται να αντιστρέφεται στο ορατό μέλλον. Δεδομένης της κρισιμότητας των ζητημάτων, βρίσκω εξαιρετικής σημασίας για την Ελληνική και Ευρωπαϊκή περιφέρεια το επερχόμενο άνοιγμα των εργασιών του Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Regional Growth Conference - RGC), το οποίο θα διεξαχθεί από 9 έως 11 Ιουνίου στην Πάτρα, αφού η θεματολογία του καλύπτει όλους τους παραπάνω άξονες.

Το RGC διοργανώνεται για δέκατη χρονιά από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Εφημερίδα Πελοπόννησος και έχει καθιερωθεί ως ο χώρος και ο χρόνος στον οποίο η ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτειακή, πολιτική, οικονομική, ακαδημαϊκή, επιχειρηματική και κοινωνική ηγεσία συναντάται, ανταλλάσσει απόψεις, ενημερώνει και ενημερώνεται, διαπραγματεύεται και αναλύει προτάσεις και στρατηγικές ανάπτυξης της Ελλάδας και της Ευρώπης των Δήμων και των Περιφερειών. Η φετινή διοργάνωση προβλέπει ένα πλούσιο περιεχομένου τριήμερο με πάνω από 50 θεματικές συνεδριάσεις, όπου θα συμμετάσχουν άνω των 250 καταξιωμένων ομιλητών.

Το Συνέδριο αποτελεί προνομιακή ευκαιρία για δημάρχους και περιφερειάρχες της χώρας να ενημερωθούν τόσο για τις εξελίξεις, όσο και για εργαλεία πολιτικής που είτε ήδη έχουν στη διάθεσή τους, είτε πρόκειται σύντομα να αναπτυχθούν για να διευκολύνουν την κλιματική προσαρμογή, την ψηφιακή μετάβαση, τις έξυπνες πόλεις και μια σειρά από άλλα ζητήματα άμεσου ενδιαφέροντός τους.

Όντας εξαιρετικά δυναμική στην παροχή υπηρεσιών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας, η Data Consultants πρόκειται να διοργανώσει τις παρακάτω θεματικές συνεδριάσεις στο φετινό RGC, στις οποίες καλούμε όλους να συμμετέχουν, είτε φυσικά είτε ηλεκτρονικά, είτε ανήκουν στις αρχές, οι οποίες αποφασίζουν για τα ζητήματα, είτε στους πολίτες, οι οποίοι επιλέγουν τις αρχές:

Πώς ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης Διαμορφώνει τις Αρμοδιότητες των Περιφερειών: στην συνεδρίαση μεταξύ άλλων θα μιλήσουν οι κκ. Στέλιος Πέτσας, Αν. Υπουργός Εσωτ. και Νεκτάριος Φαρμάκης, Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Νοήμονες Πόλεις: η συνεδρίαση πρόκειται να εξετάσει την μετάβαση από τις «έξυπνες» στις «νοήμονες» πόλεις. Στο πάνελ συμμετέχουν δήμαρχοι από όλη τη χώρα καθώς και ο Επίτροπος Ψηφιακής Καινοτομίας και Καλής Διακυβέρνησης του δήμου της Βαρκελώνης.

Οι Ελληνικές Περιφέρειες Υπό του Πρίσματος των SDGs - Παρουσίαση της μελέτης του Παρατηρητηρίου Περιφερειακής Πολιτικής και του δικτύου SDSN για την υφιστάμενη κατάσταση αναφορικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, από κοινού με τους Δείκτες Προσαρμογής των Περιφερειών στους SDGs που για πρώτη χρονιά καθιερώθηκαν στην Ελλάδα. Την συνεδρίαση συντονίζει η καθηγήτρια του Παν/μιου Αθηνών και Επικεφαλής του δικτύου SDSN στην Ελλάδα κα Κουντούρη, θα παρέμουν οι κκ. Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Θανάσης Κοντογιώργης, ΓΓ της Κυβέρνησης και τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιάσει ο κ. Βασίλης Κασιώλας, Επιστημονικός Δ/ντής του Παρατηρητηρίου Περιφερειακών Πολιτικών.

«Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά»: Με αυτό το μήνυμα και κυρίως αυτήν την προσέγγιση το Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης είναι το μέρος που θα συναντηθούμε από 9 έως 11 Ιουνίου. Σε περιμένουμε.

#RGC #ΣΥΝΕΔΡΙΟ #ΠΑΤΡΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/q0yST5O
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη