-->

«Έγινε της Πόπης»: Αυτό είναι το νησάκι από το οποίο βγήκε η διάσημη έκφραση, η απίστευτη ιστορία της (βίντεο)

«Έγινε της Πόπης»: Αυτό είναι το νησάκι από το οποίο βγήκε η διάσημη έκφραση, η απίστευτη ιστορία της (βίντεο)

Κι όμως το νησάκι που κυριολεκτικά «έγινε της Πόπης» βρίσκεται μια ανάσα από την Αττική και συγκεκριμένα μόλις 700 μέτρα από το Άκρο της Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για την βραχονησίδα με το όνομα «Κασίδας» και προφανώς το όνομα του το πήρε επειδή πρόκειται για ένα εντελώς «καραφλό» βραχώδες νησί.

Δείτε τα όμορφα πλάνα του Up Stories από το ανεμοδαρμένο νησάκι:

Ποια είναι όμως η ιστορία που οδήγησε στην έκφραση « έγινε της Πόπης»;

Το 1920, ένα μετασκευασμένο επιβατικό ατμόπλοιο - το «Πόπη» - εντάσσεται στην εταιρεία του «Ποταμιάνου», ενώ μετρούσε ήδη σαράντα χρόνια ζωής. 

Στις 27 Νοεμβρίου του 1934 εξώκειλε στη νησίδα «Κασίδας» που απέχει περίπου τριακόσια μέτρα από τις βραχονησίδες «Φλέβες» και ένα μίλι μετά το ακρωτήριο «Μικρό Καβούρι» που δεν είναι άλλο από το ακρωτήριο που εκτείνεται μετά το Λαιμό της Βουλιαγμένης.

Το πλοίο ήταν φορτωμένο, τουλάχιστον επισήμως, με 122 επιβάτες, ενώ αργότερα αποκαλύφθηκε ότι σε αυτό επέβαιναν 140 άτομα.

Οι υπέυθυνοι, ωστόσο, αποφάσισαν να δώσουν προτεραιότητα στη διάσωση του φορτίου της «Πόπης» - που ήταν μάλιστα τυριά - και όχι στους επιβάτες, με αποτέλεσμα το πλοίο να γύρει, οι επιβάτες να τρομοκρατηθούν και από τον πανικό να πνιγούν εντέλει 11 άνθρωποι!

#ΝΗΣΙΔΑ #ΒΙΝΤΕΟ #DRONE


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZJ6iSnh
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->