Επεισόδια στο Βιολογικό του ΑΠΘ: Τραυματίστηκε διαδηλωτής από κρότου λάμψης (βίντεο)

Επεισόδια στο Βιολογικό του ΑΠΘ: Τραυματίστηκε διαδηλωτής από κρότου λάμψης (βίντεο)

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία φοιτητών που αντιδρούν στην παρουσία της Αστυνομίας εντός του ΑΠΘ, καθώς και στην ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο εντός του ΑΠΘ, μπροστά στη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα φοιτητών που διαδήλωνε στον χώρο κινήθηκε προς διμοιρία, με τους άνδρες των ΜΑΤ να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης.

Κατά την ένταση τραυματίστηκε, μάλιστα, ένας φοιτητής από βομβίδα κρότου λάμψης.

Πορεία φοιτητών για την αστυνομία βία και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Νωρίτερα οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία που προηγήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, απαιτώντας παράλληλα να αποχωρήσουν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις από τα Πανεπιστήμια.

Η πορεία ξεκίνησε από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, ενώ κατέληξε έξω από τη μέχρι πρότινος κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό», με τους φοιτητές να ζητούν την αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από τον χώρο, όπου συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της βιβλιοθήκης.

#ΑΠΘ #ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ #ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7Adu5b8
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη