-->

Άνοιξε ξανά η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Άνοιξε ξανά η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Επέστρεψε η ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, σύμφωνα με δήλωση του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια.

Άνοιξε την Δευτέρα η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο, που είχε εκκενωθεί λόγω της κλιμάκωσης των εχθροπραξιών στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ελληνική σημαία κυματίζει πάλι σήμερα στο Κίεβο, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών της Κένυας, Ρέιτσελ Ομάμο.

Παράλληλα, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα μέσω της πρεσβείας της στο Κίεβο και του προξενείου στην Οδησσό, βρίσκεται δίπλα στην ομογένεια, αλλά και δίπλα στον ουκρανικό λαό.

Επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής θα αναλάβει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μανώλης Ανδρουλάκης, ο μέχρι πρότινος πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη, ο οποίος ήταν ο τελευταίος διπλωμάτης που παρέμεινε στην μαρτυρική πόλη μέχρι την πλήρη ισοπεδωσή της από τους Ρώσους.

Υπενθυμίζεται ότι μια μέρα μετά την ρωσική εισβολή, στις 25 Φεβρουαρίου, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία, Βασίλης Μπορνόβας, ζήτησε και έλαβε την έγκριση να αποχωρήσει άμεσα από την πόλη λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/KHqNGes
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->