Πόλεμος: Η Ρωσία αρνείται ότι ο στρατός έχει εισέλθει στο Αζοφστάλ

Πόλεμος: Η Ρωσία αρνείται ότι ο στρατός έχει εισέλθει στο Αζοφστάλ

Το Κρεμλίνο αρνείται ότι ρωσικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στη χαλυβουργία Αζοφστάλ, λέει ότι λειτουργούν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι στη Μαριούπολη. Η στρατιωτική και άλλη βοήθεια της Δύσης δεν θα αποτρέψει την επίτευξη των ρωσικών στόχων.

Το Κρεμλίνο αρνήθηκε πως ρωσικά στρατεύματα επιτίθενται στη χαλυβουργία Αζοφστάλ στην πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, όπου έχουν εγκλωβιστεί Ουκρανοί μαχητές και άμαχοι, και είπε πως λειτουργούν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι εκεί σήμερα.

Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι αλήθεια ο ισχυρισμός ενός υψηλόβαθμου Ουκρανού αξιωματούχου σύμφωνα με τον οποίο ρωσικά στρατεύματα έχουν εισέλθει στην περιοχή της χαλυβουργίας, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε μια προηγούμενη διαταγή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να μην επιτεθούν στο εργοστάσιο.

Ο Πούτιν εμφανίστηκε στις 21 Απριλίου στην τηλεόραση να λέει στον υπουργό Άμυνας της χώρας του αντ΄αυτού να αποκλείσει το εργοστάσιο ώστε «να μην μπορεί να περάσει ούτε μύγα».

«Ήσασταν μάρτυρες, ο πρόεδρος έδωσε διαταγή να αποφύγουν μια επίθεση. Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες διαταγές και οι (ανθρωπιστικοί) διάδρομοι λειτουργούν σήμερα», είπε ο Πεσκόφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε έκκληση σήμερα για μια παρατεταμένη εκεχειρία προκειμένου να απομακρυνθούν άμαχοι, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών από τα μπούνκερ στα υπόγεια της χαλυβουργίας Αζοφστάλ.

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι θα σταματήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα και τις επόμενες δύο ημέρες ώστε να επιτρέψει στους αμάχους να φύγουν.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης σήμερα πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ παρέχουν «συνεχώς» πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν θα σταματήσει τη Ρωσία από το να επιτύχει τους στρατιωτικούς στόχους της εκεί.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αντιδρούσε σε ένα δημοσίευμα των New York Times σύμφωνα με το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έδωσαν κρίσιμες πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών που βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να σκοτώσουν Ρώσους στρατηγούς εντοπίζοντας την τοποθεσία όπου βρίσκονταν τα κινητά στρατιωτικά αρχηγεία της Ρωσίας.

«Ο στρατός μας γνωρίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και το ΝΑΤΟ συνολικά διαβιβάζουν συνεχώς πληροφορίες των υπηρεσιών πληροφοριών και άλλες παραμέτρους στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους.

Είπε πως αυτό, και η προμήθεια δυτικών όπλων, «δεν συμβάλλουν στη γρήγορη ολοκλήρωση της (ρωσικής) επιχείρησης, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί».

Απαντώντας σε ερώτηση τι μέτρα μπορεί να λάβει σε αντίδραση η Ρωσία, είπε: «Βέβαια, ο ρωσικός στρατός κάνει ό,τι χρειάζεται σε αυτή την κατάσταση».

Η Ρωσία κατηγορεί τη Δύση ότι διεξάγει ένα πόλεμο δι΄αντιπροσώπων εναντίον της με το να εξοπλίζει την Ουκρανία.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/i17EvN9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη