-->

Καβάλα-γυναικοκτονία: «Προμελετημένο το έγκλημα - Η υπάλληλος του φαρμακείου προειδοποιούσε την Αΐντα ότι θα πάθει κακό»

Καβάλα-γυναικοκτονία: «Προμελετημένο το έγκλημα - Η υπάλληλος του φαρμακείου προειδοποιούσε την Αΐντα ότι θα πάθει κακό»

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε αυτή τη φορά στην περιοχή Πηγές, στην Καβάλα, με θύμα μια 43χρονη φαρμακοποιό.

Για τη νέα σοκαριστική γυναικοκτονία που σημειώθηκε το απόγευμνα της Πέμπτης, 5 Μαΐου, μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Μανώλης Βονικάκης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος. Η υπάλληλος της, όπως είπε, είχε προειδοποιήσει την 43χρονη φαρμακοποιό για τις προθέσεις του 55χρονου καθ' ομολογίαν δολοφόνου. Ο κ. Βονικάκης δήλωσε επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι υπήρχαν καταγγελίες προηγούμενων συντρόφων του 55χρονου, ενώ αμφισβήτησε και αν ο δράστης όντως προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά το έγκλημα.

«Συνηθίζουμε τα εγκλήματα αυτά να τα χαρακτηρίζουμε εγκλήματα πάθους... Δεν είναι όμως εγκλήματα πάθους, αυτός ο χαρακτηρισμός είναι το όχημα το οποίο χρησιμοποιούν οι δράστες, και στη συγκεκριμένη περίπτωση ο καθ' ομολογίαν φονιάς, για να έρθει στο δικαστήριο σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να εγείρει ισχυρισμό βρασμού ψυχικής ορμής, γι' αυτό το τόνισα», τόνισε ο κ. Βονικάκης.

«Εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά το βίαιο χαρακτήρα τον γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνωρίζανε τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Άιντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, αρχίσανε πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

ΚΑΒΑΛΑ 2

Μάλιστα, δήλωσε ο δικηγόρος, ασκούσε βία και σε προηγούμενες καταστάσεις. «Το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν, το επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, η πιο χαρακτηριστική αυτόπτης μάρτυρας υπάλληλός της». Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, η Άιντα δε θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας.

Οι προειδοποιήσεις της υπαλλήλου

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Άιντα το είχε επισημάνει: "της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό... έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Άιντας τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου"» σημείωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Για την ανάρτηση του δράση στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι «κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος ο άλλος έχοντας τους κωδικούς... Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής».from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mAoD6k3
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->