Αυτές είναι οι χώρες με το ακριβότερο νερό στον κόσμο-Ποια η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη

Αυτές είναι οι χώρες με το ακριβότερο νερό στον κόσμο-Ποια η θέση της Ελλάδας στην κατάταξη

Όλο και «σκαρφαλώνει» η τιμή του νερού σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. 

 

Το τέλος ανακύκλωσης 8 λεπτών αναμένεται να φέρει νέες αυξήσεις στα προϊόντα που έχουν συσκευασίες από πλαστικό, γεγονός που θα επηρεάσει την τσέπη των καταναλωτών. Αυτό σημαίνει ότι από την 1η Ιουνίου στην τιμή του εμφιαλωμένου νερού θα αυξηθεί περίπου κατά 10 λεπτά ακριβότερα ανά τεμάχιο, απ' ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, ακόμη και με αυτή την αύξηση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να βρίσκεται χαμηλά στη λίστα με τα ακριβότερα μπουκάλια νερού στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, με μια ματιά στον πίνακα της ιστοσελίδας Global Product Prices, όσον αφορά την τιμή πώλησης του εμφιαλωμένου νερού 1.5 λίτρου στα σούπερ μάρκετ, η χώρα μας βρίσκεται για τον μήνα Μάρτιο στην 86η θέση ανάμεσα σε 93 χώρες που έχουν συμπεριληφθεί. Η τιμή ενός μπουκαλιού κατά μέσο όρο κυμαίνεται γύρω στα 0.258 δολάρια ή αλλιώς στα 24 λεπτά.

nero

Αυτή η κατάταξη αναμένεται να αλλάξει για την Ελλάδα από την 1η Ιουνίου με τη νέα αύξηση στα μπουκάλια νερού, αλλά όχι δραματικά.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν χώρες στην Ευρώπη, στις οποίες μπορείς να βρεις το μπουκάλι του νερού στα σούπερ μάρκετ ακόμη και με 1.50 ευρώ, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη Νορβηγία. Κάπως παρόμοια είναι η κατάσταση στη Σουηδία, αλλά και στο Λουξεμβούργο.

nero2

Τα πιο ακριβά μπουκάλια 1.5 λίτρου πάντως φαίνεται πως βρίσκονται στα σούπερ μάρκετ των Φιλιππίνων, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και του Μακάο, σύμφωνα πάντα με την παραπάνω λίστα, με την τιμή τους να φτάνει κοντά στα 02.00 ευρώ.

#ΝΕΡΟ #ΜΠΟΥΚΑΛΙ #ΧΑΡΑΤΣΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HX1Wkuv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη