Παναθηναϊκός: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση, τι προβλέπουν για τα έργα σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη Διπλή Ανάπλαση κα την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού – Τι προβλέπουν για τα έργα σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Παναγιώτης Μαλακατές, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ κ. Γιάννης Αλαφούζος και ο CEO της Alpha Bank εκ μέρους της ΑΕΠ Ελαιώνα, κ. Βασίλης Ψάλτης, υπέγραψαν σήμερα στο Δημαρχείο Αθηνών, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τις συμβάσεις με τις οποίες η Διπλή Ανάπλαση του Βοτανικού και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, περνά στη δεύτερη φάση.

Τρεις μήνες μετά την παρουσίαση, από τον Δήμαρχο Αθηναίων, του προγράμματος που αφορά τη μεγαλύτερη χωροταξική, πολεοδομική, αναπτυξιακή και κοινωνική παρέμβαση στην πόλη, οι εκπρόσωποι των τεσσάρων συμβαλλόμενων μερών ανέλαβαν με τις υπογραφές τους, και τυπικά από σήμερα, να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους για τη δημιουργία των δυο υπερτοπικών-μητροπολιτικών πόλων αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού. Με την ολοκλήρωση των έργων, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το νέο του ποδοσφαιρικό «σπίτι» στον Βοτανικό και οι Αθηναίοι δύο πολύτιμους και μεγάλης έκτασης ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Η υπογραφή των συμβάσεων από τα τέσσερα συμβαλλόμενα μέρη, έκλεισε τυπικά έναν «κύκλο» εγγράφων, ανοίγοντας έναν άλλο, εκείνον των έργων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέφερε ότι είναι μία ιστορική μέρα για τον Δήμο Αθηναίων. «Το διπλό όνειρο της Αθήνας και του Παναθηναϊκού αποκτά επιτέλους "σάρκα και οστά". Χρειάστηκε να δουλέψουμε όλοι μαζί, μεθοδικά και αποτελεσματικά. Να υπερβούμε εγωισμούς, ανησυχίες, προσκόμματα. Να δούμε μακρύτερα από το "σήμερα" και να χτίσουμε για το "αύριο". Με αυτές τις υπογραφές, περνάμε αποφασιστικά στο επόμενο στάδιο της υλοποίησης. Χρειάζεται η ίδια προσήλωση, η ίδια καλή συνεργασία, η ίδια αποτελεσματικότητα. Σε λίγα χρόνια ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο γήπεδο, ενώ οι Αθηναίοι μια όμορφη, ζωντανή γειτονιά στο Βοτανικό και αντίστοιχα ένα σημαντικό πνεύμονα πρασίνου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΠΑΟ κ. Παναγιώτης Μαλακατές, τόνισε: «Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τον μεγαλύτερο Σύλλογο της χώρας. Αφήνουμε πίσω αντεγκλήσεις και διχασμό και ενωμένοι όλοι μαζί προχωράμε για να παραλάβουμε τις πιο μεγάλες και σύγχρονες εγκαταστάσεις για να στεγάσουν τα όνειρά μας και τις φιλοδοξίες μας για έναν Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ, αλλά και η Λεωφόρος μας να θυμίζει πάντα στις επόμενες γενιές τη ρίζα μας».

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κ. Γιάννης Αλαφούζος, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την υλοποίηση του έργου της Διπλής Ανάπλασης, που θα δώσει άλλη προοπτική στον Παναθηναϊκό, στον Ερασιτέχνη και στην ΠΑΕ. Θα έχουμε τις καλύτερες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και είμαι σίγουρος ότι αυτό θα βοηθήσει ώστε η ομάδα μας να έχει ένα μέλλον αντάξιο με τη μεγάλη ιστορία και το παρελθόν του Παναθηναϊκού».

O CEO του Ομίλου της Alpha Bank κ. Βασίλης Ψάλτης, ως εκπρόσωπος της ΑΕΠ Ελαιώνα, υπογράμμισε ότι με τη Διπλή Ανάπλαση θα επιτευχθούν δύο στόχοι: «Αφενός, η κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων για έναν από τους πλέον ιστορικούς Συλλόγους της χώρας. Αφετέρου, η δημιουργία νέων πόλων πρασίνου, αθλητισμού και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πρωτεύουσας. Έτσι, η Διπλή Ανάπλαση λειτουργεί ως καταλύτης ανάπτυξης».

 

#ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΔΙΠΛΗ_ΑΝΑΠΛΑΣΗ #ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ #ΛΕΩΦΟΡΟΣ_ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ #ΓΗΠΕΔΟ #ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ #ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Q7D3lCX
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη