Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν: «Λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες σας αλλά είναι σημαντική η διεύρυνση του ΝΑΤΟ»

Στόλτενμπεργκ σε Ερντογάν: «Λαμβάνουμε υπόψη τις ανησυχίες σας αλλά είναι σημαντική η διεύρυνση του ΝΑΤΟ»

Επικοινωνία είχε σήμερα με τον Ερντογάν ο γενικός γραμματέας του NATO, με το μενού της συνομλίας των δύο ανδρών να επικεντρώνεται στο βέτο της Τουρκίας για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το ζήτημα των αιτήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στη Συμμαχία.

«Μίλησα με τον πρόεδρο Tαγίπ Ερντογάν της πολύτιμης συμμάχου μας Τουρκίας σχετικά με τη σημασία των Ανοιχτών Θυρών του ΝΑΤΟ και των αιτήσεων ένταξης από τη Φινλανδία και τη Σουηδία.

»Συμφωνούμε ότι οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των Συμμάχων πρέπει να ληφθούν υπόψη και οι συνομιλίες πρέπει να συνεχιστούν για την εξεύρεση λύσης» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

#ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ #ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ #NATO #ΣΟΥΗΔΙΑ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YTmrAMU
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη