-->

Παραμένει στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα: Βγάζει το CESME για έρευνες στο Αιγαίο

Παραμένει στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα: Βγάζει το CESME για έρευνες στο Αιγαίο

Στα ύψη η τουρκική προκλητικότητα καθώς η Τουρκία μετά τις υπερπτήσεις βγάζει το CESME για υδρογραφικές έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο.

Στα ύψη διατηρεί την ένταση τη Τουρκία, καθώς, μετά το μπαράζ υπερπτήσεων, τις ρητορικές εξάρσεις και τα προκλητικά δημοσιεύματα τουρκικών ΜΜΕ, η Άγκυρα εξέδωσε μια ακόμη παράνομη NAVTEX για υδρογραφικές έρευνες ακόμη και στο κέντρο του Αιγαίου.

Μετά την αποστολή του Yunus, εκδόθηκε νέα παράνομη NAVTEX από τον Σταθμό της Σμύρνης για υδρογραφικές έρευνες του ερευνητικού σκάφους TSG Cesme σε δυο περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου δυτικά του 25ου μεσημβρινού μεταξύ Σκύρου – Άη Στράτη και Λέσβου.

Οι έρευνες θα διεξαχθούν από σήμερα μέχρι τις 14 Ιουνίου. Στην περιοχή αυτή το δικαίωμα για έκδοση αναγγελιών ανήκει στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με δήλωση του στα ΝΕΑ καλεί τους Συμμάχους να μην ενδίδουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας και αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά επισημαίνει ότι είμαστε μάρτυρες κλιμάκωσης της τουρκικής επιθετικής ρητορικής και πρωτοφανών ενεργειών εναντίον της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χωράς μας.

«Αντιδρούμε με σύνεση και ψυχραιμία. Δεν παρασυρόμαστε από την πέραν του Αιγαίου ακραία ρητορική. Επιλέγουμε εμείς τον τρόπο και τον χρόνο που θα απαντήσουμε. Είναι προφανές ότι η τουρκική επιθετικότητα δεν εξαντλείται μόνον εναντίον της χώρας μας» επισημαίνει ο κ. Δένδιας και κάνοντας αναφορά στην επικείμενη εισβολή στην Συρία αλλά και στην τουρκική αντίδραση στην ένταξη της Σουηδίας και Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ τονίζει ότι πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη της αναθεωρητικής στάσης της Τουρκίας.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #NAVTEX #ΑΙΓΑΙΟ #ΥΠΕΡΠΤΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/81HkTXb
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->