Ουκρανικό drone χτυπά ρωσικό πλοίο στο Φιδονήσι (βίντεο)

daily mail

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος TB2 κατέστρεψε  ρωσικό πλοίο το οποίο προστάτευε με αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα TOR τα στρατεύματα του Πούτιν στο Φιδονήσι σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ουκρανοί. «Οι ικανότερες μονάδες του ρωσικού στρατού υφίστανται βαριές απώλειες»  δήλωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Τη στιγμή που ουκρανικό drone καταστρέφει ρωσικό πλοίο κοντά στο Φιδονήσι αποτυπώνει βίντεο που δημοσίευσε το Κίεβο. Το βίντεο φαίνεται να δείχνει την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή. Άλλες αναφορές υποστηρίζουν ότι το σκάφος προσγείωσης χτυπήθηκε από ένα ουκρανικό στρατιωτικό drone Bayraktar TB2.

«Οι εχθρικές μονάδες που παραμένουν στο Φιδονήσι χωρίς αεροπορική κάλυψη και θα καταστραφούν και θα καούν σαν κατσαρίδες ή ακρίδες», δήλωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος Anton Gerashchenko.

Τα ασπρόμαυρα πλάνα δείχνουν φιγούρες ανθρώπων να κινούνται στο πλοίο, λίγες στιγμές πριν μια λευκή λάμψη καταβροχθίσει το σκάφος. Οι ναύτες συνεχίζουν να κινούνται γύρω από το σκάφος και αφού αυτό χτυπήθηκε.

Σύμφωνα με την Daily Mail που δημοσιεύει το εν λόγω υλικό με έναν χαρακτηριστικό τίτλο που αποδίδει στα λεγόμενα των Ουκρανών ( «Οι εχθροί μας θα καούν σαν κατσαρίδες»)  τα πλάνα φαίνεται να δείχνουν την καταστροφή ενός μεγάλου αποβατικού σκάφους τύπου Serna σε αεροπορική επιδρομή. Τα πλάνα αυτά δεν φέρουν χρονική σήμανση, όπως επισημαίνει η Daily Mail.

Το βίντεο όπως δημοσίευσε η Dailymail

 

Το βίντεο δείχνει επίσης μια επίθεση σε ένα κτίριο επάνω στο Φιδονήσι.

Ουκρανικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν χθες Παρασκευή ότι η φρεγάτα «Ναύαρχος Μακάροφ» του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού επλήγη από ουκρανικό πύραυλο κατά πλοίων επιφανείας Neptun κι έπιασε φωτιά στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στο Φιδονήσι, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ούτε από το Κίεβο ούτε από τη Μόσχα μέχρι στιγμής.

Το συγκεκριμένο πολεμικό είναι σύγχρονο, τέθηκε σε υπηρεσία το 2016. Πιστεύεται ότι άλλες τρεις φρεγάτες της ίδιας κλάσης αναπτ΄ύσσονται στη Μαύρη Θάλασσα. Το γενικό επιτελείο της Ουκρανίας μιλά πλέον για 11 ρωσικά πολεμικά –συμπεριλαμβανομένων μικρών ταχύπλοων– που έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου.

Ο ουκρανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος Ντούμσκαγια μεταφόρτωσε δορυφορική φωτογραφία που κατ' αυτόν εικονίζει τη φρεγάτα στις φλόγες, κάτι αδύνατο να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.

{https://twitter.com/ludmila_ukraine/status/1522635444688728065?s=20&t=_MDWdZcNdLFkcdmi4nRb4g}

Νέο τεράστιο πλήγμα για τον ρωσικό στόλο το χτύπημα στο Makarov

Πρόκειται για ένα ακόμη μεγάλο πλήγμα για τη Ρωσία. Χθεσινό άρθρο του Forbes περιέγραφε το Makarov ως το σημαντικότερο ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα μετά τη βύθιση του Μoskva.

Οι ικανότερες μονάδες του ρωσικού στρατού υφίστανται βαριές απώλειες

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία προκαλεί βαριές απώλειες σε ορισμένες από τις πιο ικανές και καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες του στρατού της Ρωσίας», υποστήριξε σήμερα από την πλευρά του το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Τουλάχιστον ένα T-90M –πρόκειται για το πιο σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο άρμα μάχης της Ρωσίας, με θωράκιση σχεδιασμένη για να αντέχει πλήγματα από τα περισσότερα αντιαρματικά όπλα– καταστράφηκε σε μάχη, πρόσθεσε το βρετανικό υπουργό Άμυνας μέσω Twitter.

Σε υπηρεσία στις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες του στρατού της Ρωσίας, ανάμεσά τους αυτές που πολεμούν στην Ουκρανία, έχουν τεθεί περίπου 100 T-90M, σύμφωνα με τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας, που τονίζει ότι η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη, με δεδομένες τις δυτικές κυρώσεις που στερούν από τη Μόσχα την πρόσβαση κυρίως σε μικροηλεκτρονικά.

 Πληροφορίες από https://www.dailymail.co.uk



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/qA4pwWT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη