Ολυμπιακός - Μονακό: Ώρα... «τελικού» για το Final 4

Ολυμπιακός - Μονακό: Ώρα... «τελικού» για το Final 4

Στις 21:30 είναι ο «τελικός» Ολυμπιακός - Μονακό και έτσι «πέφτει η αυλαία» των πλέι οφ της Euroleague. Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» έχουν κάνει sold out στα «μαγικά χαρτάκια» για το σπουδαίο παιχνίδι.

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την πρόκριση στο 11ο φάιναλ φορ της Ιστορίας του με στόχο την κατάκτηση του 4ου τίτλου του (1997, 2012, 2013), ενώ η αντίπαλός του Μονακό μετέχει για πρώτη φορά στη Euroleague και το γεγονός πως έφτασε μέχρι τα πλέι οφ αποτελεί, ήδη, σημαντική επιτυχία που φιλοδοξεί να την κάνει ακόμα σπουδαιότερη.

Η Ιστορία θέλει και στους 14 «5ους αγώνες» που έχουν διεξαχθεί στα πλέι οφ της Euroleague να προκρίνεται πάντα η γηπεδούχος ομάδα (αυτή που είχε δηλαδή εξ αρχής το πλεονέκτημα έδρας), με τον Ολυμπιακό να έχει δώσει τρεις 5ους αγώνες, τις δύο που είχε πλεονέκτημα έδρας έναντι της Αναντολού Εφές ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, ενώ τη μία που είχε μειονέκτημα έδρας αποκλείστηκε στη Μαδρίτη, από τη Ρεάλ.

Ο νικητής του ζευγαριού Ολυμπιακός-Μονακό θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό (19/5) στο Βελιγράδι την Αναντολού Εφές.

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα για τον «τελικό» με τη Μονακό και ευχή όλων στο λιμάνι είναι πως  αυτοί που θα... γελάσουν τελευταίοι θα είναι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα. Αν η ευχή των φιλάθλων του Ολυμπιακού πραγματοποιηθεί, τότε θα δουν την ομάδα τους να προκρίνεται στο φάιναλ φορ για ενδέκατη φορά στην Ιστορία της και 7η τα τελευταία 14 χρόνια (από το 2009 στο Βερολίνο), με στόχο να ανέβει για 4η φορά στην κορυφή (1997 Ρώμη, 2012 Κωνσταντινούπολη, 2013 Λονδίνο).

Η ομάδα του Πειραιά, στην πρώτη σεζόν της χωρίς τον Βασίλη Σπανούλη, θέλει διακαώς να επιστρέψει στην καταληκτική φάση της διοργάνωσης, πέντε χρόνια μετά την τελευταία φορά, η οποία ήταν το 2017, στην Κωνσταντινούπολη, όταν ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του νυν ηγέτη του, Κώστα Σλούκα των τριών τίτλων, δύο με τον Ολυμπιακό (2012, 2013) και έναν με τη Φενερμπαχτσέ (2017).

Οδηγός των «ερυθρόλευκων» θα είναι το Game 1 της σειράς με τους Μονεγάσκους (71-54) και σε καμία περίπτωση το Game 2, εκείνο της Μεγάλης Παρασκευής στο οποίο ηττήθηκαν με 72-96, απώλεσαν το πλεονέκτημα έδρας, για να το πάρουν πίσω στο Game 3 στο Μονακό.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει ... άλλη επιλογή από το παίξει την άμυνα που κράτησε στους 54 πόντους την κορυφαία επίθεση της Euroleague στην κανονική περίοδο και στους 10 πόντους τον αστέρα των Μονεγάσκων, Μάικ Τζέιμς. Ιδανικά, στο σκοράρισμα, ο Ολυμπιακός θέλει να θυμήσει το Game 3, όταν πέτυχε 87 πόντους (τους περισσότερους στα 4 παιχνίδια που έχουν προηγηθεί) έναντι των 83 της Μονακό.

Όπως και να έχει, το βράδυ της Τετάρτης θα ξέρουμε αν ο Ολυμπιακός θα κάνει το 15/15 σε Game 5 ή αν απλά... οι παραδόσεις είναι για να σπάνε και οι παίκτες του Ομπράντοβιτς θα προκριθούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Final 4 της Euroleague.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/dlhUuB9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη