Πόλεμος στην Ουκρανία: H πρώτη γυναίκα στρατιώτης της Ρωσίας σκοτώθηκε στη Μαριούπολη

youtube

Μια 27χρονη στρατιωτική ιατρός έγινε η πρώτη γυναίκα Ρωσίδα στρατιώτης που σκοτώθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, η Βαλεντίνα Γαλατόβα πέθανε τον Απρίλιο σε επίθεση με όλμο κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Μαριούπολης.

Η Γαλάτοβα γεννήθηκε στη Σιβηρία το 1994 και μετακόμισε στο Voronezh, μόλις 100 μίλια από τα ουκρανικά σύνορα, όταν ήταν μικρή. Σπούδασε ψυχολογία στο Ντονέτσκ. Μετά τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο εντάχθηκε στους αυτονομιστές που τάσσονται υπέρ του Κρεμλίνου και υπηρέτησε ως γιατρός στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

{https://twitter.com/Press24Seven/status/1521843203473043456}

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τον θάνατό της, αφού κηδεύτηκε κοντά στο Βορονέζ. Ο σύζυγός της πέθανε κατά τη διάρκεια των μαχών στο Ντονέτσκ πέρυσι και τον οκτάχρονο γιο της θα φροντίζει η μητέρα της.

Στον ρωσικό στρατό υπηρετούν 41.000 γυναίκες στρατιώτες, δηλαδή λίγο πάνω από το 4% του στρατού, αν και οι γυναίκες απαγορεύεται να εκτελούν ρόλους μάχης στην πρώτη γραμμή. Υπάρχουν περίπου 4.000 γυναίκες αξιωματικοί και από πέρυσι 44 συνταγματάρχες.

{https://twitter.com/la_patilla/status/1521965390821089281}

Από την άλλη, οι γυναίκες αποτελούν το 15% του ουκρανικού στρατού και επιτρέπεται να αναλάβουν πολεμικούς ρόλους. Πολλές έχουν χάσει τη ζωή τους, συμπεριλαμβανομένης της Όλγας Σεμιντιάνοβα, 48 ετών, μητέρας 12 παιδιών, που πυροβολήθηκε κοντά στο Ντονέτσκ τον Μάρτιο.

{https://www.youtube.com/watch?v=Dhj-uZOwtqE}



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jDbYhBV
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη