-->

Επίδομα βενζίνης: Το κινητό... συγγενή η λύση για όσους την πάτησαν με το NFC

Επίδομα βενζίνης: Το κινητό... συγγενή η λύση για όσους την πάτησαν με το NFC

Διευκρινίσεις για το επίδομα βενζίνης έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. Ο γ.γ. προτρέπει όσους δεν υποστηρίζει το κινητό τους NFC να χρησιμοποιήσουν... κινητό συγγενή τους για να βάλουν βενζίνη.

Ένα ζήτημα το οποίο ανέδειξε πρώτο το Dnews τείνει να αποτελέσει μείζον θέμα όσον αφορά το επίδομα βενζίνης καθώς, πολλοί δικαιούχοι επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την επιλογή του NFC χωρίς να το υποστηρίζει το κινητό τους.

Στην επιλογή αυτή, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, και συγκεκριμένα ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος προτρέπει τους συγκεκριμένους δικαιούχους να χρησιμοποιήσουν το κινητό συγγενών τους.

Συγκεκριμένα τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 «Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει αφορά αυτούς που επέλεξαν την πίστωση σε smartphone αλλά δεν έχουν την εφαρμογή NFC που υποστηρίζει τις ανέπαφες συναλλαγές. Σε αυτή την περίπτωση οι δικαιούχοι θα πρέπει να ζητήσουν εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιήσουν το smartphone ενός συγγενικού προσώπου. Επίσης είπε ότι αναζητείται κι ένας εναλλακτικός τρόπος για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν αυτοί οι δικαιούχοι».

Χιλιάδες δικαιούχοι του επιδόματος βενζίνης προχώρησαν στην επιλογή του NFC προκειμένου να λάβουν την επιδότηση με «μπόνους» 5 ευρώ. Αυτό συνέβει χωρίς καμία προειδοποίηση από το υπουργείο ότι η εφαρμογή του NFC δεν είναι συμβατή με όλα τα smartphone. Έτσι χιλιάδες δικαιούχοι να μην μπορούν να λάβουν την επιδότηση με αυτόν τον τρόπο. Ως απάντηση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε ο γ.γ. προτείνει να... χρησιμοποιήσουν κινητό συγγενή τους.

Τέλος είπε, πως μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 1,5 εκατ. αιτήσεις και σήμερα θα πιστωθεί το ποσό σε 900.000 δικαιούχους. Ο χρόνος που απαιτείται για την πίστωση της επιδότησης μετά την έγκριση της αίτησης είναι 2 εργάσιμες ημέρες.

Οι διπλά κερδισμένοι

Όσοι δικαιούνται επίδομα πετρελαίου κίνησης είναι διπλά κερδισμένοι καθώς απολαμβάνουν ήδη εδώ και σχεδόν ένα μήνα έκπτωση απευθείας στα πρατήρια η οποία πήρε παράταση ενώ, μπορούν κανονικά να κάνουν αίτηση μέσω gov.gr για το fuel pass.

Όλοι οι πολίτες ανεξάρτητα από το ΑΦΜ τους μπορούν πλέον να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Fuel Pass, προκειμένου να λάβουν την κάρτα για την ενίσχυση και το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022 μέσω gov.gr με κωδικούς TaxisNet.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα - μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι' αυτό τέλη κυκλοφορίας.
Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος, ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Η λειτουργία της πλατφόρμας είναι ιδιαίτερα απλή. Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr, είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα, μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Η οικονομική ενίσχυση μπορεί να γίνει κατ' επιλογή κάθε δικαιούχου με δυο τρόπους:

είτε εκδίδοντας άυλη ψηφιακή κάρτα την οποία οι δικαιούχοι χρησιμοποιούν για να πληρώνουν μέσω του έξυπνου κινητού τους την αγορά υγρού καυσίμου,
είτε μέσω απευθείας καταβολής του ποσού επιδότησης σε IBAN του δικαιούχου, για όσους δεν διαθέτουν έξυπνη συσκευή ή δεν επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε αυτή τη διαδικασία.
Υπενθυμίζεται οτι το Fuel Pass δεν υποστηρίζει ανάληψη του ποσού ή συναλλαγές σε εμπόρους του εξωτερικού, ενώ θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το διαθέσιμο υπόλοιπο σας μέχρι την 31/07/2022.

Οι μεγάλοι κερδισμένοι

Και ενώ οι αιτήσεις συνεχίζονται κανονικά μια ομάδα πολιτών είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς λαμβάνουν απανωτή έκπτωση, μια απευθείας και μια έμμεση μέσω των πρατηρίων που τρέχει ήδη εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Πρόκειται για όσους κινούνται με πετρέλαιο οι οποίοι εδώ και μέρες όπως σας είχε ενημερώσει το Dnews, λαμβάνουν έκπτωση που είχε περάσει απευθείας στις τιμές των πρατηρίων, μέρες πριν ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr.

Εκτός λοιπόν από την μείωσης στις τιμές των βενζινάδικων, μπορούν κανονικά να κάνουν αίτηση για να παραλάβουν και το Fuel Pass και άρα να απολαύσουν δεύτερη έκπτωση σε λίγο διάστημα.

Παράταση έως 31η Μαΐου 2022 για τη χορήγηση επιδότησης πετρελαίου κίνησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η «Χορήγηση επιδόματος πετρελαίου κίνησης» παρατείνεται από τη λήξη της για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, ήτοι έως και την 31η Μαΐου 2022.

Το ύψος της επιδότησης παραμένει στο ποσό των 0,12 € προ ΦΠΑ ανά λίτρο πετρελαίου κίνησης.from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/HA6l1vd
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->