Ευρωπαϊκός τελικός στην Ελλάδα, στην «OPAP Arena» ο τελικός του Conference League το 2024

eurokinissi

Στην «Αγιά Σοφιά» ή «OPAP Arena» θα γίνει ο τελικός του Europa Conference League το 2024, με τη χώρα μας να φιλοξενεί ευρωπαϊκό τελικό 17 χρόνια μετά.

Πιο αναλυτικά, η UEFA αναμένεται να απορρίψει την πρόταση για διεξαγωγή του τελικού του Conference League στην «OPAP Arena» το 2023, αλλά στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ θα διεξαχθεί ο τελικός της ίδιας διοργάνωσης το 2024.

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα λάβει την απόφαση για το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον δεύτερο τελικό του Conference League, μετά τον «παρθενικό» εφέτος, στα Τίρανα. 

Η υποψηφιότητα της «ΟPAP Arena» που έχει κατατεθεί για τον τελικό του 2023, δεν θα είναι η προτιμητέα από τα στελέχη της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, αλλά θα είναι η «εκλεκτή» για το 2024.

Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, σύμφωνα με το Gazzetta, θέλουν το νεότευκτο γήπεδο να έχει «τσεκαριστεί» σε μεγάλο αριθμό αγώνων τουλάχιστον για μία σεζόν, ώστε να έχουν πλήρη εικόνα.

Αυτό δεν αφορά την ποιότητα και την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, αλλά κυρίως την εξυπηρέτηση των φιλάθλων, ζητήματα ασφαλείας, θέματα τα οποία θα δοκιμαστούν και θα «ελεγχθούν» σε αγώνες που ίσως αποτελούν και test events μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Αν δεν καταφέρει η ΑΕΚ να εξασφαλίσει εφέτος «ευρωπαϊκό» εισιτήριο, αυτό μοιάζει απίθανο να συμβεί και του χρόνου, με πέντε ελληνικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και σε συνδυασμό με τους αγώνες εθνικών ομάδων, θα έχουν τσεκαριστεί και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι συνθήκες ώστε να διεξαχθεί χωρίς κανένα πρόβλημα στη χώρα μας ο τελικός του Conference League το 2024. 

Συνολικά η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει μέχρι σήμερα έξι τελικούς:

2007- Champions League: Μίλαν - Λίβερπουλ 2-1 (ΟΑΚΑ)
1994 - Champions League: Μίλαν - Μπαρτσελόνα 4-0 (ΟΑΚΑ)
1987 - Kύπελλο Κυπελλούχων: Αγιαξ - Λοκομοτίβ Λειψίας 1-0 (ΟΑΚΑ)
1983 - Κύπελλο Πρωταθλητριών: Αμβούργο - Γιουβέντους 1-0 (ΟΑΚΑ)
1973 - Κύπελλο Κυπελλούχων: Μίλαν - Λιντς 1-0 (Καυταντζόγλειο Στάδιο)
1971 - Κύπελλο Κυπελλούχων: Τσέλσι - Ρεάλ 2-1 (Γ. Καραϊσκάκης, πρώτο ματς 1-1)



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/am1Xbh7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη