Η μεγάλη αλλαγή στο rapid test: «Ελευθερία» στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Η μεγάλη αλλαγή στο rapid test: «Ελευθερία» στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Ένα υποχρεωτικό rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), πότε το κάνει ο εργαζόμενος.

Συγκεκριμένα, η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει ένα rapid test την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, το οποίο ο εργαζόμενος το κάνει όποια ημέρα της εβδομάδας θέλει.

Η διενέργεια ενός rapid test σε εβδομαδιαία βάση προβλέπεται από τη νέα Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Τουρισμού, Επικρατείας και υφυπουργού στον Πρωθυπουργό που ισχύει από 1η Μαΐου 2022.

Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στον χώρο εργασίας που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν νοσήσει από κορονοϊό το τελευταίο εξάμηνο υποβάλλονται υποχρεωτικά (με δική τους επιβάρυνση) σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό (rapid test) μια φορά την εβδομάδα.

Ο έλεγχος ισχύει για μια εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της νέας ΚΥΑ, ο έλεγχος διενεργείται οποιαδήποτε ημέρα εντός της εργάσιμης εβδομάδας κάθε εργαζομένου, χωρίς οποιαδήποτε περαιτέρω δυσμενή συνέπεια.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι που δεν είχαν εμβολιαστεί έκαναν δύο rapid test ανά εβδομάδα.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/DVUSepE
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη