Χωρίς rapid test οι ανεμβολίαστοι φοιτητές στα Πανεπιστήμια

Χωρίς rapid test οι ανεμβολίαστοι φοιτητές στα Πανεπιστήμια

Έχουν αλλάξει τα πρωτόκολλα σε σχολεία και Πανεπιστήμια. Πλέον δεν θα χρειάζεται να κάνουν rapid test οι ανεμβολίαστοι φοιτητές, τι ισχύει για τους καθηγητές.

Οι ανεμβολίαστοι καθηγητές διενεργούν 1 rapid test την εβδομάδα με δικό τους κόστος, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τρίτη. (Ειδικά για την προσέλευση την ερχόμενη εβδομάδα, το πρώτο τεστ θα διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση την Τετάρτη.)

Οι ανεμβολίαστοι φοιτητές/καταρτιζόμενοι/σπουδαστές δεν υποβάλλονται σε τακτικό υποχρεωτικό έλεγχο και δεν θα χρειάζεται να κάνουν rapid test για να κάνουν μάθημα στα Πανεπιστήμια και στις σχολές του.

Πλέον, οι μη εμβολιασμένοι φοιτητές δεν κάνουν δήλωση Edupass σε εβδομαδιαία τακτική βάση, λόγω της άρσης των υποχρεωτικών τακτικών ελέγχων τους.

Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες των ανωτέρω εκπαιδευτικών δομών και η πρόσβαση στις δραστηριότητές τους (π.χ. αναγνωστήρια, βιβλιοθήκες, εξετάσεις, ορκωμοσίες, συνέδρια, εστιατόρια, κυλικεία, γυμναστήρια) ευθυγραμμίζονται με τα πρωτόκολλα που θα ισχύσουν γενικά, επομένως δεν θα διενεργούνται πλέον έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού ή τεστ από μη εμβολιασμένους.

Τι ισχύει:

  • Ελεύθερη είσοδος επισκεπτών στις φοιτητικές εστίες.
  • Διατήρηση της υφιστάμενης υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Η υπευθυνότητα που έχει επιδείξει το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, τόσο ως προς την τήρηση των μέτρων όσο και ως προς την ανταπόκριση στον εμβολιασμό, αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία.



from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yYxzDFN
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη