-->

Reuters: Κοντά στη συμφωνία η ΕΕ, αφαιρεί από το εμπάργκο τις παραδόσεις πετρελαίου από αγωγούς

Reuters: Κοντά στη συμφωνία η ΕΕ, αφαιρεί από το εμπάργκο τις παραδόσεις πετρελαίου από αγωγούς

Οι 27 της ΕΕ διαπραγματεύονται το έκτο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας και προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Ορμπάν προκειμένου να επιτευχθεί ομοφωνία.

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπραγματεύονται το νέο πακέτο κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας για το πετρέλαιο, το οποίο θα περιλαμβάνει - σύμφωνα με το Reuters - την απαγόρευση των παραδόσεων φορτίων, εξαιρώντας ωστόσο το πετρέλαιο που παραδίδεται μέσω αγωγών, προκειμένου να «κερδίσουν» την Ουγγαρία.

Μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί από τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Κυριακή, εγκαίρως για να συμφωνήσουν οι ηγέτες τους σε μια σύνοδο κορυφής στις 30-31 Μαΐου, δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

«Η ιδέα είναι να χωριστεί το εμπάργκο πετρελαίου σε αγωγούς και θαλάσσιες παραδόσεις», δήλωσε άλλος αξιωματούχος.

«Οι αγωγοί θα εξαιρεθούν για κάποιο χρονικό διάστημα προκειμένου να οργανωθεί το σχέδιο αντικατάστασης», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η αντίσταση της Ουγγαρίας στις πετρελαϊκές κυρώσεις - αλλά και η καταγεγραμμένη απροθυμία ορισμένων ακόμη κρατών μελών - έχει καθυστερήσει την εφαρμογή ενός έκτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

#ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ #ΚΥΡΩΣΕΙΣ #ΡΩΣΙΑ #ΕΜΠΑΡΓΚΟ #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7LFYKnk
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->