Μέσω της εφαρμογής Yubo προσέγγιζε έφηβους και από την Ελλάδα ο μακελάρης του Τέξας

Μέσω της εφαρμογής Yubo προσέγγιζε έφηβους και από την Ελλάδα ο μακελάρης του Τέξας

Ο ένοπλος από το Τέξας έστειλε μήνυμα σε έναν φίλο του ότι είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του και ότι επρόκειτο να πυροβολήσει ένα σχολείο. Επιπλέον ξένα μέσα κάνουν λόγο ότι είχε προσεγγίσει άτομα και από την Ελλάδα.

Ο ένοπλος που σκότωσε 19 παιδιά και δύο ενήλικες σε ένα σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας, είπε σε έναν διαδικτυακό του γνωστό ότι μόλις είχε πυροβολήσει τη γιαγιά του και ότι επρόκειτο να "πυροβολήσει ένα δημοτικό σχολείο" λίγα λεπτά πριν πραγματοποιήσει μία από τις πιο θανατηφόρες σχολικές εκτελέσεις στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με τα στιγμιότυπα οθόνης που παρέσχε ο φίλος.

Μια 15χρονη κοπέλα στη Γερμανία που ζήτησε να κατονομαστεί μόνο με το ψευδώνυμό της, Cece, δήλωσε σε συνέντευξή της ότι είχε γνωρίσει τον μελλοντικό δράστη, τον Salvador Ramos, περίπου δύο εβδομάδες νωρίτερα στο Yubo, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους ανθρώπους να κάνουν livestream τον εαυτό τους σε αγνώστους και μέσω της οποίας άλλοι έφηβοι από την Καλιφόρνια έως την Ελλάδα δήλωσαν ότι είχαν αλληλοεπιδράσει με τον κ. Ramos.

Ο κ. Ράμος έγινε 18 ετών στις 16 Μαΐου και η κοπέλα είπε ότι της είχε κάνει βιντεοκλήση τις ημέρες γύρω από τα γενέθλιά του από ένα οπλοπωλείο, όπου της είπε ότι αγόραζε ένα τουφέκι AR-15. Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Ramos αναφέρθηκε έμμεσα στο να κάνει κάτι με το όπλο, αν και η κοπέλα είπε ότι ποτέ δεν ήταν ξεκάθαρη για το τι.

Τη Δευτέρα το βράδυ, τη νύχτα πριν από τους πυροβολισμούς, είπε, της είπε ότι είχε φτάσει ένα πακέτο από μια ηλεκτρονική παραγγελία και της έστειλε μια φωτογραφία ενός μεγάλου χαρτονένιου κουτιού που αργότερα είπε ότι περιείχε πυρομαχικά που θα διαστέλλονταν κατά την πρόσκρουση. Η Cece είπε ότι ο κ. Ramos της έδειξε επίσης, σε μια βιντεοκλήση, μια μαύρη τσάντα που φαινόταν να περιέχει πολλές γεμιστήρες πυρομαχικών και τουλάχιστον ένα όπλο.

Την Τρίτη το πρωί, οι δύο τους μίλησαν σε βιντεοκλήση λίγο πριν από τις 10 π.μ., σύμφωνα με τα τηλεφωνικά αρχεία της κοπέλας. Είπε ότι ο Ράμος της έδειξε τη στολή που φορούσε, η οποία ήταν εξ ολοκλήρου μαύρη. Της είπε ότι δεν μπορούσε να της πει το μυστικό του μέχρι να φύγει ο παππούς του από το σπίτι.

Στις 11:06 π.μ., της έστειλε μήνυμα ότι "περίμενε" τη γιαγιά του, η οποία, όπως είπε, "μιλούσε στο τηλέφωνο".

Αναφέρθηκε σε αυτήν με μια χυδαία έκφραση. "Θα της κάνω κάτι", έγραψε. Τα στιγμιότυπα οθόνης δεν δείχνουν την απάντηση της Cece, αλλά στις 11:21 π.μ., ο Ramos έστειλε άλλο ένα μήνυμα: "Μόλις πυροβόλησα τη γιαγιά μου στο κεφάλι", ακολουθούμενο αμέσως από άλλο ένα: "Πάω να πυροβολήσω ένα δημοτικό σχολείο".

Η Cece είπε ότι διάβασε τα μηνύματα αμέσως μόλις τα έστειλε, αλλά ήταν "περίεργη" για το αν μιλούσε σοβαρά. Μόνο όταν οι πυροβολισμοί εμφανίστηκαν στις ειδήσεις ζήτησε από έναν φίλο της στις Ηνωμένες Πολιτείες να επικοινωνήσει με τις αμερικανικές αρχές, μια καθυστέρηση για την οποία δήλωσε ότι τώρα μετανιώνει.

"Ίσως θα μπορούσα να είχα αλλάξει το αποτέλεσμα", είπε. "Απλώς δεν μπορούσα ποτέ να μαντέψω ότι θα το έκανε πραγματικά αυτό".

Ο κυβερνήτης Greg Abbott του Τέξας δήλωσε την Τετάρτη ότι ο κ. Ramos πυροβόλησε τη γιαγιά του στο πρόσωπο πριν φύγει με ένα φορτηγό που ήταν καταχωρημένο σε αυτήν. Η γιαγιά του Ράμος επέζησε και κάλεσε την αστυνομία καθώς κατευθύνθηκε προς το Δημοτικό Σχολείο Robb, λιγότερο από ένα μίλι μακριά, και άρχισε να πυροβολεί μαθητές και δασκάλους μέσα σε μια αίθουσα Τετάρτης τάξης.

Πηγή: NewYorkpost

#ΤΕΞΑΣ #ΜΑΚΕΛΑΡΗΣ #ΣΧΟΛΕΙΑ #ΕΛΛΑΔΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2fjuAJd
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη