Γαλλικές Εκλογές: Νίκη Μελανσόν βλέπουν οι δημοσκοπήσεις, μικρότερη από 1% η διαφορά

Γαλλικές Εκλογές: Νίκη Μελανσόν βλέπουν οι δημοσκοπήσεις, μικρότερη από 1% η διαφορά

Δύο σχεδόν μήνες από την επανεκλογή του, ο πρόεδρος Μακρόν, κινδυνεύει να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία στο γαλλικό κοινοβούλιο - Ξεκίνησαν οι εκτιμήσεις και οι υπολογισμοί για τον β' γύρο

Με ποσοστό 26,20% προηγείται σε exit poll ο αριστερός συνασπισμός του Ζαν Λικ Μελανσόν, έναντι του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν που συγκεντρώνει 25,80%, αφού έκλεισαν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

jsjsjsjsjs

Βλέπουν νίκη Μελανσόν στο α΄γύρο και ανατροπή στον β'

Τα περισσότερα δημοσκοπικά ινστιτούτα και τηλεοπτικοί σταθμοί της Γαλλίας εμφανίζουν την «Λαϊκή Ένωση» του Μελανσόν να έρχεται πρώτη στον πρώτο γύρο των σημερινών βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, αλλά με διαφορά μικρότερη της μιας ποσοστιαίας μονάδας από την παράταξη Μακρόν.

Σε ό,τι αφορά ωστόσο τις έδρες που θα κερδίσει κάθε παράταξη στον δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής, η παράταξη του Μακρόν - έρχεται σύμφωνα με δημοσκοπικές έρευνες - πρώτη, με αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή να έχει πάνω από 289 έδρες.

Στο 52,3% εκτιμάται η αποχή

Ο πρώτος γύρος των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία φαίνεται πως σημαδεύτηκε από αξιοσημείωτη αποχή, που εκτιμάται ότι ανήλθε σε 52,8%.

Σημειώνεται πως για τον Εμανουέλ Μακρόν οι εκλογές αυτές ειναι εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς χρειάζεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να έχει την ευχέρεια να περάσει τα σχέδιά του για περικοπές φόρων και αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης και συνταξιοδότησης.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η συμμαχία της Αριστεράς του Ζαν-Λυκ Μελανσόν με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, επιδιώκει να αυξήσει μαζικά τις έδρες της και να «ψαλιδίσει» τη δύναμη του Μακρόν.

#ΓΑΛΛΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #EXIT_POLL #ΜΑΚΡΟΝ #ΜΕΛΑΝΣΟΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/J4RTSPq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη