Απολύει το 10% των εργαζομένων στην Tesla ο Έλον Μασκ

ΑΠΕ

Ο ιδρυτής της Tesla Έλον Μασκ δήλωσε πως η εταιρεία πρέπει να περικόψει περίπου το 10% των θέσεων εργασίας.

Ο ιδρυτής της Tesla με εσωτερικό mail στην εταιρεία φέρεται να προανήγγειλε απολύσεις του 10% του δυναμικού της εταιρείας με την αιτιολόγηση πως έχει ένα «πάρα πολύ άσχημο προαίσθημα» για την Οικονομία.

Το email που σύμφωνα με το Reuters έχει τίτλο «παύση των προσλήψεων παγκοσμίως» εστάλη σε όλα τα στελέχη της Tesla. Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ κάλεσε την προηγούμενη εβδομάδα όλο το προσωπικό της εταιρείας στα γραφεία τονίζοντας πως «πρέπει να βρισκόμαστε τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο».

«Όσο πιο υψηλόβαθμοι είστε, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σας» έγραφε ο Μασκ, συμπληρώνοντας «Γι αυτό το λόγο ζω στη βιομηχανία, ώστε αυτοί στην παραγωγή να με βλέπουν να δουλεύω στο πλάι τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει πριν πολλά χρόνια».

Η Tesla που διατηρεί εργοστάσια σε ΗΠΑ, Κίνα και Βερολίνο, απασχολεί περίπου 99.290 άτομα παγκοσμίως. Έτσι η μείωση προσωπικού κατά 10% σημαίνει απόλυση σχεδόν 10.000 ανθρώπων. Η εταιρεία είχε περικόψει προσωπικό και το 2019, απολύοντας 3.000 υπαλλήλους περίπου το 7% του δυναμικού τους, δηλώνοντας πως ο δρόμος για τα ηλεκτρικά αμάξια είναι πολύ δύσκολος.

#ΕΛΟΝ_ΜΑΣΚ #TESLA #ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ #ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/laVmLZW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη