Ακόμα 19 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Πορτογαλία

Πηγή: pixabay

Στα 19 ανέρχονται σήμερα τα νέα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων στην Πορτογαλία. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου αυξήθηκε σε 119 σε μια χώρα που αποτελεί ένα από τα θερμά σημεία της πρόσφατης έξαρσης της νόσου.

 

Η υγειονομική αρχή της Πορτογαλίας (DGS) ανέφερε πώς όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της συνήθως ήπιας ιογενούς νόσου εντοπίστηκαν σε άνδρες, οι περισσότεροι κάτω των 40 ετών.

Η Πορτογαλία, η γειτονική Ισπανία και η Βρετανία είναι οι χώρες με τα περισσότερα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, εκτός κάποιων περιοχών της δυτικής και της κεντρικής Αφρικής, όπου η νόσος είναι ενδημική.

Την Δευτέρα η Ισπανία επιβεβαίωσε 12 νέα κρούσματα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 132.

Η DGS ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα στη χώρα παραμένουν υπό ιατρική παρακολούθηση, αλλά σε σταθερή κατάσταση και εκτός νοσοκομείου.

#ΕΥΛΟΓΙΑ_ΤΩΝ_ΠΙΘΗΚΩΝ #ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ #ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/N5Dhlub
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη