Αποκάλυψη Στόλτενμπεργκ: «Μηχανισμός του ΝΑΤΟ απέτρεψε ελληνοτουρκική σύγκρουση το 2020»

Αποκάλυψη Στόλτενμπεργκ: «Μηχανισμός του ΝΑΤΟ απέτρεψε ελληνοτουρκική σύγκρουση το 2020»

Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη που αφορά την Ελλάδα και την Τουρκία προέβη ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό περιοδικό Le Point αποκάλυψε πως οι δύο χώρες έφτασαν στα πρόθυρα σύγκρουσης το 2020. «Η Τουρκία όπως και η Ελλάδα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, που διαδραματίζουν ένα σημαντικό ρόλο στη Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ έχει δημιουργήσει έναν μηχανισμό αποφυγής σύγκρουσης, τον οποίο χρησιμοποιήσαμε το 2020 για να καθιερώσουμε περισσότερη διαφάνεια και να αποτρέψουμε τη δημιουργία ενός ανεξέλεγκτου σπιράλ εντάσεων. Είμαστε έτοιμοι να το ξανακάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του ΝΑΤΟ και σημείωσε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη και γι' αυτό είναι απαραίτητο το ΝΑΤΟ να είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούν να συναντηθούν Ελλάδα και Τουρκία».

Στην ίδια συνέντευξη ερωτηθείς κατά πόσο είναι δικαιολογημένες οι περί τρομοκρατίας ενστάσεις της Άγκυρας αναφορικά με τα αιτήματα προσχώρησης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ ο κ. Στόλτενμπεργκ απάντησε ως εξής: «Λέω ότι όταν εκφράζονται τέτοιες ανησυχίες, πρέπει να διαβουλευόμαστε και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, μαζί, για να διασφαλίσουμε ότι θα καταπολεμήσουμε από κοινού την τρομοκρατία».

Στην ερώτηση «γνωρίζετε ότι η Τουρκία σήμερα χαρακτηρίζει ως «τρομοκράτες» απλούς πολιτικούς αντιπάλους» ο κ. Στόλτεμπεργκ απάντησε ως εξής: «Γνωρίζω ότι οι σύμμαχοι ανησυχούν για την κατάσταση της αντιπολίτευσης στην Τουρκία. Το ΝΑΤΟ είναι μια πλατφόρμα όπου οι Σύμμαχοι μπορούν επίσης να συζητούν αυτά τα θέματα».

Τέλος ως προς το Ουκρανικό εξηγεί πώς η Συμμαχία επιδιώκει να εξασφαλίσει τη νίκη για την Ουκρανία χωρίς να κάνει πόλεμο με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «η πυρηνική ρητορική του Πούτιν είναι επικίνδυνη».

#ΓΕΝΣ_ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ #ΝΑΤΟ #ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ_ΣΧΕΣΕΙΣ #ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/mhkFRW9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη