Αποφασίζει για την τέταρτη δόση η Επιτροπή Εμβολιασμών, προαιρετικά για όλους η πρόταση του Υπουργείου

EUROKINISSI

Συνεδριάζει αύριο Πέμπτη 23 Ιουνίου η Επιτροπή Εμβολιασμών γιια να αποφασίσει σχετικά με τη σύσταση για ΄τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Για την 4η δόση του εμβολίου αποφασίζει την Πέμπτη, η Επιτροπή Εμβολιασμών που συνεδριάζει για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της Επιτροπής κινούνται στην κατεύθυνση της οδηγίας για τέταρτη δόση  στους άνω των 50 ή 60 ετών. Από την άλλη το υπουργείο Υγείας θα προτιμούσε όπως φαίνεται η σύσταση να αφορά τον γενικό πληθυσμό.

Η «διχογνωμία» πάντως ενδέχεται να «γεφυρωθεί» καθώς όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πολίτες ακόμα και κάτω των 60 ετών θα μπορούσαν να κάνουν την τέταρτη δόση μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε ακόμα ελεγχόμενη την κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα, καθώς παρά την αύξηση των κρουσμάτων οι «σκληροι δείκτες» βρίσκονται ακόμα σε χαμηλά επίπεδα.

Γκάγκα: «Τον Σεπτέμβριο θα έχουμε επικαιροποιημένα εμβόλια»

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα ανέφερε πως «Αυτό που συζητάμε είναι ένα εμβόλιο για προφύλαξη το φθινόπωρο και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καινούρια επικαιροποιημένα εμβόλια. Γι' αυτό και τις παραγγελίες που είχαμε να παραλάβουμε το καλοκαίρι με βάση την πανευρωπαϊκή συμφωνία και τα νούμερα των εμβολίων που αντιστοιχούν στην χώρα μας, τις πάμε πιο πίσω και θα παραλάβουμε τα καινούρια επικαιροποιημένα το φθινόπωρο».

#ΤΕΤΑΡΤΗ_ΔΟΣΗ #ΕΠΙΤΡΟΠΗ_ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ #ΕΜΒΟΛΙΟ #ΜΑΡΙΟΣ_ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ #ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wHxPEhm
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη