Ώρα μηδέν για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 ωφελούμενους

Ώρα μηδέν για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022: Έρχεται νέο πρόγραμμα για 25.000 ωφελούμενους

Λήγει σε λίγες ώρες η προθεσμία για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022 ωστόσο, ένα νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έρχεται τις επόμενες ημέρες για τους συνταξιούχους.

Μέχρι σήμερα, Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι, έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022 που υλοποιεί για ακόμα μία χρονιά η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ - πρώην ΟΑΕΔ).

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές μπορούν να κάνουν διακοπές μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022.

Καταληκτικά, προβλέπεται ότι όσοι δικαιούχοι λάβουν επιταγή και δεν την ενεργοποιήσουν, δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα επόμενα δυο προγράμματα, ώστε να μην στερούν από άλλους δικαιούχους τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Νέος Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews το πρόγραμμα προβλέπει τη χορήγηση 25.000 επιταγών κοινωνικού τουρισμού για την πραγματοποίηση διακοπών από τους συνταξιούχους του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ από 1η Αυγούστου 2022. Δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023 θα είναι οι συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ ενώ ωφελούμενοι θα είναι τα τέκνα των δικαιούχων και οι σύζυγοι.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει και αυτό από την 01.08.2022 έως την 31.07.2023.

Σε ότι αφορά τη διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων θα ορίζεται για 6 διανυκτερεύσεις για όλες τις περιοχές της χώρας ενώ για Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω και νομό Έβρου θα μπορούν να πραγματοποιηθούν 10 διανυκτερεύσεις και για Σάμο και Δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, θα μπορούν να πραγματοποιηθούν 12 διανυκτερεύσεις.

Το εν λόγω πρόγραμμα θα έχει ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για τις 300.000 επιταγές ενώ θα υπάρξει προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων και οριστικό Μητρώο Δικαιούχων.

#ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ_ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ_2022 #ΑΙΤΗΣΕΙΣ #ΔΙΑΚΟΠΕΣ #ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZeH2NDP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη