Πανελλήνιες: Αυτά είναι τα θέματα Ιστορίας 2022

Πανελλήνιες 2022 - Τα θέματα Ιστορίας 2022

Λίγο μετά τις 10 π.μ. το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα θέματα της Ιστορίας 2022 για τις πανελλήνιες.

Τα μαθήματα στα ΓΕΛ ολοκληρώνουν σήμερα, Παρασκευή, 10 Ιουνίου, με Ιστορία, Φυσική, Οικονομία και το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τα θέματα λίγο μετά της 10 π.μ.

Δείτε τα θέματα της Ιστορίας 2022 ΕΔΩ (θα ενεργοποιηθεί το λινκ λίγο μετά τις 10π.μ.

Τι ισχύει για ένα τέλειο γραπτό στην Ιστορία

Για την εξέταση του μαθήματος Ιστορίας της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, ισχύουν τα εξής:

1. Η Ιστορία ως μάθημα Προσανατολισμού, εξετάζεται με συνδυασμό ερωτήσεων, οι οποίες ταξινομούνται σε δύο ομάδες.

Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται δύο θέματα που μπορούν να αναλύονται σε ερωτήσεις με τις οποίες ελέγχονται οι ιστορικές γνώσεις των υποψηφίων (ιστορικές έννοιες, ιστορικά γεγονότα, χρονολογίες, δράση ιστορικών προσώπων, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά φαινόμενα, κ.τλ.) και η κατανόησή τους.

Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται δύο (2) τουλάχιστον θέματα που απαιτούν σύνθεση ιστορικών γνώσεων και κριτική ικανότητα (αξιολογήσεις ιστορικών γεγονότων ή ιστορικών προσώπων, ανάλυση αιτιών ή συνθηκών που συντέλεσαν στη διαμόρφωση και εξέλιξη σημαντικών ιστορικών φαινομένων κ.τλ.). Στην περίπτωση αυτή μπορούν να χρησιμοποιούνται και ερωτήσεις επεξεργασίας ιστορικού υλικού, το οποίο δίνεται στους υποψηφίους σε φωτοτυπία.

Το υλικό αυτό αφορά γραπτές ιστορικές πηγές, εικαστικά έργα, χάρτες, διαγράμματα κ.τλ. που χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία ή ως μέσα άντλησης στοιχείων για την εξαγωγή ιστορικών συμπερασμάτων.

2. Η βαθμολογία κατανέμεται κατά 50% σε καθεμία από τις ομάδες αυτές. Η κατανομή της βαθμολογίας στις ερωτήσεις κάθε ομάδας, μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας σε καθεμία από αυτές, η οποία καθορίζεται κατά τη διατύπωση των θεμάτων και ανακοινώνεται στους υποψηφίους γραπτώς.

Το Dnews στη συνέχεια μαζί με το Μεθοδικό θα αναρτήσουν τις απαντήσεις καθώς και έναν πρώτο σχολιασμό για την βατότητα των θεμάτων.

#ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ_2022 #ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ #ΘΕΜΑΤΑ_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ_2022 #ΘΕΜΑΤΑ_ΙΣΤΟΡΙΑΣ #ΙΣΤΟΡΙΑ_2022 #ΓΕΛ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ZpUbPF7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη