Αγίου Πνεύματος 2022: Πού θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά

Αγίου Πνεύματος 2022: Πού θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά

Σύμφωνα με  πληροφορίες του DNews, τα καταστήματα στην Αθήνα θα είναι ανοιχτά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. 

 

Το φετινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος  τα μαγαζιά λειτουργούν κανονικά, εκτός και αν υπάρχει διαφορετική απόφαση από τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους.

Σε ποιές περιοχές τα καταστήματα παίρνουν «ρεπό»

Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα των πόλεων στις οποίες η ημέρα του Αγίου Πνεύματος έχει καθιερωθεί ως εθιμική αργία και τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.
Για παράδειγμα, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά.

Παράλληλα, υποχρεωτικά κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022, ημέρα Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

«Η ημέρα του Αγίου Πνεύματος καθιερώθηκε ως τοπική αργία για τα εμπορικά καταστήματα στην ΠΚΜ, με βάση την υπ' αριθμ. οικ. 380081 (1068) απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», σημειώνει ο ΕΣΘ και στο πλαίσιο αυτό καλεί όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να εποπτεύσουν την αγορά, για την τήρηση της νομιμότητας της τοπικής αργίας».

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου: «Ο Εμπορικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου ενημερώνει ότι τα εμπορικά καταστήματα την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 εορτή του Αγίου Πνεύματος , θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ , δεδομένου ότι έχει καθιερωθεί ως '' Εθιμική '' αργία που τηρείται στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων της πόλης μας καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Την ίδια ημέρα, το πρωί , θα τελεστεί Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας στο μοναστήρι της Αγίας Μονής Ζωοδόχου Πηγής Ναυπλίου.
Θα χαρούμε να είστε κοντά μας στη γιορτή των εμπόρων της πόλης μας!»

Παρόμοια ανακοίνωση δημοσίευσε και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές, ότι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Πνεύματος, τα καταστήματα στην πόλη της Μυτιλήνης θα παραμείνουν κλειστά».

Τι ισχύει για την Αθήνα 

Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews, τα καταστήματα στην Αθήνα θα λειτουργήσουν κανονικά κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. Ωστόσο, οι τράπεζες και οι δημόσιες υπηρεσίες θα είναι κλειστές, καθόσον η αργία του Αγίου Πνεύματος είναι θεσμοθετημένη επίσημη αργία για ΅αυτούς τους εργαζόμενους

#ΑΓΙΟΥ_ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ_2022 #ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ #ΩΡΑΡΙΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/UDgAoJ9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη