Έρχονται λουκέτα στην παραλιακή αν δεν τηρηθεί το... σιωπητήριο στη μουσική στις 23:00 (βίντεο)

intime

Με λουκέτο απείλησε τα καταστήματα της παραλιακής ο Δήμαρχος Αλίμου σε δηλώσεις του αν δεν συμμορφωθούν με το κλείσιμο της μουσικής στις 23:00.

Την απόφαση που πήρε ο Δήμος για κλείσιμο της μουσικής στα καταστήματα του παραλιακού μετώπου στις 23:00 αιτιολόγησε ο Δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος μάλιστα προειδοποίησε τους καταστηματάρχες πως αν δεν συμμορφωθούν με το νόμο έρχονται... λουκέτα.

«Είχαμε από την αρχή της σεζόν μία άγρια συμπεριφορά από τα καταστήματα, ανεξέλεγκτη, χωρίς προηγούμενο. Είχαμε κάνει συσκέψεις και συνάντηση με όλους τους καταστηματάρχες στο δημαρχείο και συμφωνήσαμε πώς θα λειτουργήσουμε, δηλαδή είπαμε ότι δε θα ρίχνουμε βεγγαλικά στις 3,4,5 το πρωί, είπαμε ότι η μουσική θα είναι υπό έλεγχο, για να μπορεί να συνυπάρξει η παραλιακή ζώνη της διασκέδασης με τον οικιστικό ιστό. Όχι μόνο δεν τα τήρησαν, αλλά είχαμε φέτος χειρότερα από κάθε άλλη χρονιά. Μιλάμε για μια κατάσταση ανεξέλεγκτη» ανέφερε αιτιολογώντας την απόφαση του Δήμου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Ανδρέας Κονδύλης μάλιστα ξεκαθάρισε πως η δημοτική αρχή είναι έτοιμη να προχωρήσει ακόμα περισσότερο αν οι καταστηματάρχες δεν συμμορφωθούν.

«Προφανώς και δεν παραβίασαν όλοι το νόμο και τη λογική, αλλά είχαμε το φαινόμενο να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον ποιος θα σκεπάσει τον άλλον με τη δική του μουσική. Σε βάθος χιλιομέτρων μέσα στην πόλη ακούγαν τη μουσική μέσα στην πόλη και δεν μπορούσαν να κοιμηθούν.

Αν συμμορφωθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο της 7ης του μήνα θα μπορέσουμε να τους δώσουμε παράταση για τη μουσική. Αν δεν συμμορφωθούν μπορούμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση μέχρι του να καταργήσουμε όλα τα καταστήματα στο παραλιακό μέτωπο. Ο νόμος μας δίνει αυτό το εργαλείο να καταργήσουμε κάθε κατάστημα από μια ζώνη.

 

Γι αυτό λοιπόν να παίζει η μουσική με τέτοια ένταση που δεν θα ταλαιπωρεί τους κατοίκους και δεν μπορούν να κοιμηθούν. Που δεν θα ταλαιπωρούν τους μαθητές που δίνουν πανελλήνιες και τους ηλικιωμένους που είναι άρρωστοι. Αν τα καταστήματα δεν δείξουν διάθεση αυτοελέγχου που να λειτουργούν σε μια ανεκτή ηχοστάθμη χωρίς να παραβιάζουν άγρια το νόμο τότε αντιλαμβάνεστε ότι θα επιμείνουμε στις 11 και αν κλιμακώσουν θα το κάνουμε κι εμείς.

Ο κόσμος είναι στα κάγκελα δεν μπορεί να κοιμηθεί. Αυτό που υπάρχει εδώ δεν έγινε ερήμην μας, το βοηθήσαμε. Όταν όμως δίνεις σε κάποιον ένα κομμάτι ψωμί να φάει δεν μπορεί να σου δαγκώνει και το χέρι. Δεν μπορούν να λειτουργούν σαν να είναι στην ερημιά. Και άλλες χρονιές είχαμε προβλήματα αλλά καμία χρονιά δεν είχε γίνει αυτό που έγινε φέτος. Προτείνουμε και ζητάμε να πρυτανεύσει η λογική».

#ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ #ΜΟΥΣΙΚΗ #ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ #ΔΗΜΟΣ_ΑΛΙΜΟΥ #ΛΟΥΚΕΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/jskegd9
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη