-->

Αντιπυρική προστασία: Έρχονται 250 δασοκομάντος - Το ενισχυμένο σχέδιο

Αντιπυρική προστασία: Έρχονται 250 δασοκομάντος - Το ενισχυμένο σχέδιο

Αναλαμβάνουν υπηρεσία από την 1η Ιουλίου 250 Ευρωπαίοι «δασοκομάντος», οι οποίοι θα συνδράμουν στο έργο των ελληνικών αρχών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 άτομα, όλοι τους επικεφαλής των διαφορετικών ομάδων δασοκομάντος, τα μέλη των οποίων αναμένεται να φτάσουν την Παρασκευή στη χώρα και να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής. 

Συνολικά 6 χώρες έχουν συμφωνήσει να μετάσχουν σε αυτό, ανάμεσα στις οποίες η Γαλλία και η Ρουμανία, που άλλωστε και κατά την περυσινή εφιαλτική χρονιά είχαν συνδράμει την Ελλάδα με μέσα και προσωπικό. Οι τέσσερις από τις έξι χώρες θα έρθουν στην Ελλάδα φέρνοντας μαζί δικό τους εξοπλισμό.

Οι 250 δασοπυροσβέστες θα επιχειρήσουν στην Ελλάδα το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου και θα εγκατασταθούν σε Αθήνα, Λάρισα και Τρίπολη.

Επιπροσθέτως η Πυροσβεστική και το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας προχώρησαν φέτος στη μίσθωση 7 ελικοπτέρων μεταφοράς προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί πώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από τα τέλη του περασμένου Αυγούστου είχε καταστήσει σαφές ότι «δεν θα διστάσει να προσκαλέσει το επόμενο καλοκαίρι δυνάμεις ξένων πυροσβεστών με εμπειρία, προκειμένου να συμβάλουν στο έργο της δασοπροστασίας».  

#ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ_ΥΠΗΡΕΣΙΑ #ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ #ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/yuXIfxg
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->