Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Παύλου Μπακογιάννη στο Ψυχικό

Την τελετή θα τιμήσει με την παρουσία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Παρόντες φυσικά θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και τα παιδιά της Αλεξία και του Κώστα.

Μία ξεχωριστή εκδήλωση, υψηλού συμβολισμού, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 19:30, στο άλσος Μπακογιάννη, στην οδό Δάφνης στο Ψυχικό, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αείμνηστου πολιτικού Παύλου Μπακογιάννη, ο οποίος πριν από 33 χρόνια δολοφονήθηκε άνανδρα από την τρομοκρατική οργάνωση της «17 Νοέμβρη».

Γεννημένος στο χωριό Βελωτά της Ευρυτανίας στις 10 Φεβρουαρίου 1935, ο Παύλος Μπακογιάννης υπήρξε μια από τις πιο αξιόμαχες και στεντόρειες φωνές του αντιδικτατορικού αγώνα, άνθρωπος της πολιτικής σύνθεσης και υπέρμαχος της Εθνικής Συμφιλίωσης.

Στην τελετή των αποκαλυπτηρίων θα δώσουν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Ντόρα, η Αλεξία και ο Κώστας Μπακογιάννης, φίλοι, καθώς και πολιτικοί συνοδοιπόροι του μεγάλου Ευρυτάνα πολιτικού.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δημήτρη Γαλάνη. Το γλυπτό του Παύλου Μπακογιάννη φιλοτεχνήθηκε από τον βραβευμένο καλλιτέχνη-γλύπτη Γιώργο Καλακαλλά και είναι δωρεά του κ. Νικολάου Χριστογιάννη.

#ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ #ΠΡΟΤΟΜΗ #ΠΑΥΛΟΣ_ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/0Dv3ei7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη