Μαφιόζικη επίθεση στον Γέρακα: Τα σενάρια που εξετάζουν οι αρχές, ο 38χρονος είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό

eurokinissi

Διάφορα σενάρια εξετάζουν οι αρχές γύρω από τη μαφιόζικη επίθεση στο Γέρακα και τη δολοφονία 38χρονου ιδιοκτήτη βενζινάδικου, το θύμα είχε κατηγορηθεί για εκβιασμό.

Ο 38χρονος είχε καταφέρει να έχει μεγάλη δράση στο χώρο των υγρών καυσίμων, καθώς στην Αττική είχε στην κατοχή του 11 βενζινάδικα ενώ ετοιμαζόταν μαζί με τον πατέρα του να προχωρήσει σε επένδυση δεκάδων εκατομμυρίων στο χώρο των υγρών καυσίμων.

Ακόμη, θα λειτουργούσε ως ενδιάμεσος μίας μεγάλης πετρελαϊκής εταιρίας που θα δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα και γι' αυτό είχε συναντήσεις με μεγάλους οικονομικούς παράγοντες της χώρας μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε καταγγείλει στη ΓΑΔΑ απειλές από λαθρέμπορους καυσίμων το τελευταίο διάστημα, ενώ κυκλοφορούσε με τεθωρακισμένο όχημα, κάτι που γνώριζαν οι δράστες.

Πάντως, δεν διέθετε προσωπική ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με όσα δηλώνει το στενό του περιβάλλον ο 38χρονος δεν είχε αναφέρει πως φοβόταν για τη ζωή του.

Σύμφωνα με το Mega, για την διελεύκανση της εγκληματικής ενέργειας, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συνεκτιμούν το γεγονός ότι το θύμα είχε κατηγορηθεί τον Δεκέμβριου του 2014 μαζί με άλλα 17 άτομα για την εκβίαση τουλάχιστον 24 καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και τη δυτική Αττική, με αρχηγό της συμμορίας ένα ποινικό, που δολοφονήθηκε το 2018 στο Παλαιό Φάληρο.

Τότε είχε κληθεί να καταθέσει για την υπόθεση γυναίκα αστυνομικός, με την οποία το θύμα διατηρούσε προσωπικές επαφές.

Επιπλέον, οι Αρχές συνεκτιμούν ότι τα δύο πρατήρια της αλυσίδας του 38χρονου είχαν γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης το 2017 και το 2018. Οι ιδιοκτήτες είχαν ερωτηθεί εάν είχαν να καταγγείλουν οτιδήποτε, ωστόσο δεν ανέφεραν κάτι.

Τον Ιούλιο του 2015 σε μάντρα φορτηγών και πρατήριο καυσίμων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, τα οποία άνηκαν στο θύμα και σε συγγενικό του πρόσωπο, είχε βρεθεί οπλοστάσιο με 10 χειροβομβίδες, ένα υποπολυβόλο, δύο πιστόλια και άλλο οπλισμό.

Επιπλέον, τον Απρίλιο του 2022 σε ένα από τα πρατήρια του 38χρονου είχε γίνει έλεγχος από την οικονομική αστυνομία και είχε διαπιστωθεί λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο 38χρονος είχε ισχυρές επαφές με το χώρο του εμπορίου καυσίμων και με πολιτικούς, οικονομικούς παράγοντες και πρώην και νυν αστυνομικούς.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο ο θάνατός του να αποτελεί συνέχεια της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου τον Απρίλιο του 2022.

#ΓΕΡΑΚΑΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΜΑΦΙΟΖΙΚΗ_ΕΠΙΘΕΣΗ #ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΟ #ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/2CQXR6z
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη