Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας

Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας

Με την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας συνεχίζεται σήμερα η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο με κατηγορούμενο τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας.

Ο 39χρονος πρπονητής κατηγορείται ότι βίαζε κατ' εξακολούθηση την μόλις 12 ετών αθλήτριά του, πριν από 11 χρόνια. Ο πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έχει ζητήσει από τους συνηγόρους υπεράσπισης και υποστήριξης της κατηγορίας να ολοκληρώσουν εντός της ημέρας τις αγορεύσεις τους, ώστε το δικαστήριο να προχωρήσει σε διάσκεψη και έκδοση της απόφασης ακόμα και αργά το απόγευμα.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει μια σειρά από κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες όπως βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου.

Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ο προπονητής ιστιοπλοΐας με κλάματα και φωνές αρνήθηκε ότι με τη βία εξανάγκασε την ανήλικη αθλήτρια σε σεξουαλικές πράξεις, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε συναίνεση από την πλευρά του κοριτσιού και φτάνοντας στο σημείο να πει ότι το κοριτσάκι από την ηλικία των 11 ετών είχε εκδηλώσει ερωτικό ενδιαφέρον για τον ίδιο και τον φλέρταρε εν γνώσει των γονέων της, που τον προόριζαν για γαμπρό.

Παραλήρημα

Σχεδόν παραληρώντας φώναζε διαρκώς «όχι βία» και πως η αθλήτρια ήταν ο έρωτας της ζωής του. Σε ό,τι αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις δεν τις αρνήθηκε, αλλά είπε πως άρχισαν το καλοκαίρι του 2012, όταν το κορίτσι ήταν 13 ετών και πως εκείνο τον προκάλεσε.

«Τον Ιούλιο του 2012 στις εγκαταστάσεις του ομίλου, έτυχε να αλλάζω στα αποδυτήρια τα δικά μου, όχι των αθλητών, ήταν σούρουπο. Άνοιξε την πόρτα η Αμαλία και μου λέει "ήξερα ότι είσαι εδώ". Δεν με άφηνε σε ησυχία, ήταν η ουρά μου, υπήρχε έλξη. Τότε υπήρξε πλήρης ολοκλήρωση», είχε πει στην απολογία του, ενώ χαρακτήρισε την ίδια και τη μητέρα της «ολυμπιονίκες στο ψέμα» και κατηγόρησε την αθλήτρια λέγοντας ότι «μπήκε στο βαγόνι του metoo για να χτίσει καριέρα».

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η νεαρή αθλήτρια κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών μετά από δικό της αίτημα, ενώ οι γονείς της υποστήριξαν ότι έμαθαν ότι η κόρη τους  κακοποιήθηκε από τον προπονητή, με τον οποίο έκαναν στενή παρέα, από μήνυμα που τους άφησε η ίδια τον Δεκέμβριο του 2012. Μάρτυρες από τον ναυτικό όμιλο και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Ωρωπού έχουν καταθέσει ότι ο προπονητής και η αθλήτρια είχαν στενές σχέσεις σαν να ήταν ζευγάρι, ενώ οι γονείς του κατηγορούμενου έχουν καταθέσει ότι τα παιδιά των δύο οικογενειών είχαν λογοδοθεί.

#ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ #ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ #ΔΙΚΗ #ΒΙΑΣΜΟΣ #ΑΝΗΛΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/5M8mx29
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη