Ανατριχίλα στη Δράμα: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ ο 43χρονος με τα 2,5 εκατ. αρχεία παιδικού πορνό

Ανατριχίλα στη Δράμα: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ ο 43χρονος με τα 2,5 εκατ. αρχεία παιδικού πορνό

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει η υπόθεση παιδικής πορνογραφίας που αποκαλύφθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Δράμα.

Πρόκειται για έναν 43χρονο, υπάλληλο σούπερ μάρκετ, που συνελήφθη κατέχοντας 2,5 εκατομμύρια αρχεία, βίντεο και φωτογραφίες, παιδικής πορνογραφίας,  τον μεγαλύτερο όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχει βρεθεί στην κατοχή ενός και μόνο ατόμου στη χώρα μας.

Οι αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα που διαμοίραζε το υλικό μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, αξιοποιώντας στοιχεία από έρευνα των Γαλλικών αρχών στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet), που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του περασμένου έτους. Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, στη Δράμα.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes. Μέσα σε αυτούς οι αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes. Τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και αφού οδηγήθηκε σε Εισαγγελέα και Ανακριτή, κρίθηκε προφυλακιστέος.

#ΔΡΑΜΑ #ΠΑΙΔΙΚΗ_ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ #ΔΙΩΞΗ_ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ_ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ #ΣΥΛΛΗΨΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/WlT2H10
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη