Γαλλικές Εκλογές: Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες νικήτρια η αποχή, αγγίζει το 53%

Γαλλικές Εκλογές: Λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες νικήτρια η αποχή, αγγίζει το 53%

Ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με το 2017 και αρκετά μειωμένη σε σχέση με το 2012 φαίνεται να είναι η συμμετοχή των Γάλλων στον πρώτο γύρο των σημερινών βουλευτικών εκλογών.

Στις 18.00 ώρα Ελλάδας είχε ψηφίσει το 39,4% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους σε αυτόν τον πρώτο γύρο, έναντι 40,75% που είχε ψηφίσει την ίδια ώρα το 2017 και 48,31% το 2012.

Με την αποχή να εκτιμάται λοιπόν ότι θα αγγίξει περί το 53%, οι Γάλλοι εξακολουθούν να προσέρχονται στα 70.000 εκλογικά τμήματα της χώρας για να εκλέξουν τους 577 βουλευτές τους, μεταξύ των περίπου 6.300 υποψηφίων που κατέρχονται στις εκλογές.

Στα εκλογικά τμήματα των μεγάλων πόλεων θα μπορούν να ψηφίσουν έως τις 21.00 ώρα Ελλάδας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας άλλα εκλογικά τμήματα θα κλείσουν μια ώρα πριν και άλλα δυο ώρες πριν. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν το δικαίωμα να δώσουν τις εκτιμήσεις τους για τα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο και της τελευταίας κάλπης, δηλαδή στις 21.00 ώρα Ελλάδας. 

Για τον Εμανουέλ Μακρόν οι εκλογές αυτές ειναι εξαιρετικά κρίσιμες, καθώς χρειάζεται την κοινοβουλευτική πλειοψηφία προκειμένου να έχει την ευχέρεια να περάσει τα σχέδιά του για περικοπές φόρων και αλλαγές στο σύστημα ασφάλισης και συνταξιοδότησης.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η συμμαχία της Αριστεράς του Ζαν-Λυκ Μελανσόν με τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους, επιδιώκει να αυξήσει μαζικά τις έδρες της και να «ψαλιδίσει» τη δύναμη του Μακρόν. 

#ΓΑΛΛΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΚΑΛΠΕΣ #ΜΑΚΡΟΝ #ΜΕΛΑΝΣΟΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nqDdFS0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη