Τέλος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας: Τα «πάνω - κάτω» στον νέο ΚΟΚ

Τέλος η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας: Τα «πάνω - κάτω» στον νέο ΚΟΚ

Όπως έχει τονίσει ο Κώστας Καραμανλής, με τον νέο ΚΟΚ «αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών, γ ι' αυτό και οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα κι επικινδυνότητα της κάθε παράβασης».

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών διεμήνυσε πριν λίγες ημέρες πως η νέα κατεύθυνση που δίνεται στον ΚΟΚ αποσκοπεί στο μην έχουν οι ποινές τυφλό - τιμωρητικό χαρακτήρα, ενώ ανακοίνωσε πως θα αποδίδονται πλεόν στον οδηγό και όχι στο όχημα.

Δηλαδή, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, αλλά όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας.

«Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο», ξεκαθάρισε ο Κώστα Καραμανλής.

Τόνισε, παράλληλα, ότι οι ποινές θα είναι αυστηρότερες για παραβάσεις, που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα όπως πχ η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, η υπερβολική ταχύτητα, η αντικανονική προσπέραση, ή η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ κ.λπ.

Εξήγησε ότι στο παρελθόν υπήρχε εξισωτισμός προς τα κάτω, δηλαδή αυτές οι σοβαρές παραβάσεις τιμωρούνταν λίγο πολύ το ίδιο με λιγότερο επικίνδυνες παραβάσεις, ενώ ταυτόχρονα υπήρχε το φαινόμενο μερικές ποινές να είναι εξοντωτικές, με αποτέλεσμα τα όργανα της τάξης να έχουν δεύτερες σκέψεις να τις επιβάλλουν.

«Εδώ χρειάζεται να βρούμε αυτό που σε αυτή τη χώρα το ανακαλύψαμε αλλά δεν το εφαρμόζουμε: Το μέτρο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

#ΚΟΚ #ΟΔΗΓΗΣΗ #ΠΡΟΣΤΙΜΑ #ΑΔΕΙΑ_ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ #ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ADlFX5Q
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη