-->

Τζανάκης για την τέταρτη δόση: «Οι πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν το εμβόλιο»

Τζανάκης για την τέταρτη δόση: «Οι πολίτες άνω των 60 ετών να κάνουν το εμβόλιο»

Για το αν πρέπει ο κόσμος να εμβολιαστεί με την 4η δόση κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Ο κ. Τζανάκης μεταξ΄υ άλλων τόνισε πώς θα πρέπει να είναι σαφές ότι «το εμβόλιο δεν προστατεύει από την μόλυνση με Covid, αλλά από τη βαριά νόσηση».

«Τα δεδομένα μέχρι στιγμής λένε ότι η 4η δόση, οριακά ωφελεί μετά την ηλικία των 60 ετών. Από κει και κάτω, δεν υπάρχουν δεδομένα επιστημονικά ότι ωφελεί σημαντικά», υπογράμμισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

Ασφάλεια εμβολίου ανάλογα την ηλικία 

«Οπότε, έτσι όπως δόθηκε η απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, χωρίς να είναι λάθος, είναι μια ανακοίνωση που βάζει σε διλήμματα τον κόσμο και σε σύγχυση» πρόσθεσε ο κ. Τζανάκης, εξηγώντας ότι θα μπορούσε να είναι μια οδηγία προς τους πολίτες ηλικίας άνω των 50 ετών, ότι υπάρχει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τη δεύτερη ενισχυτική δόση.

«Τα δεδομένα προς την ασφάλεια του εμβολίου είναι σίγουρα, δεν έχουμε προς αυτό πρόβλημα», υπογράμμισε απαντώντας σε όσους εξέφρασαν προβληματισμούς σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών σε μια 4η δόση.

«Προσωπικά εγώ ως γιατρός θα πρότεινα οι άνω των 60 ετών να κάνουν το εμβόλιο -ιδιαίτερα αν έχουν συνοδά νοσήματα, οι 50-60 να το σκεφτούν αν έχουν και άλλα νοσήματα, ενώ οι κάτω των 50 ετών να περιμένουν» κατέληξη ο Νίκος Τζανάκης.

#ΕΜΒΟΛΙΟ #ΝΙΚΟΣ_ΤΖΑΚΑΚΗΣ #ΤΕΤΑΡΤΗ_ΔΟΣΗ #ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/AOYgEwD
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->