Λαμία: Περιοδεία σε Ε65 και εργοτάξια για τη σύσκεψη του ΠΑΜΕ και τη νέα ΣΣΕ στους οικοδόμους (φωτογραφίες)

Περιοδεία σε εργοτάξια του υπό κατασκευή οδικού άξονα Ε65 και σε έργα στην πόλη της Λαμίας, πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και του Σωματείου Οικοδόμων Φθιώτιδας, ανοίγοντας τη συζήτηση για την πανελλαδική σύσκεψη του ΠΑΜΕ, αλλά και για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στους οικοδόμους.

Στο κλιμάκιο συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Βάλσαμος Συρίγος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, ο Γιώργος Οικονόμου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαμίας και ο Παναγιώτης Λάππας, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Φθιώτιδας.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους στα εργοτάξια του Ε65 και σε άλλα μικρότερα έργα μέσα στην πόλη της Λαμίας, ο Βάλσαμος Συρίγος ενημέρωσε αρχικά για την υπογραφή νέας Κλαδικής Σύμβασης που πέτυχε η Ομοσπονδία μέσα από σκληρούς αγώνες και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται απλά για μία αύξηση στο μεροκάματο, αλλά αφορά συνολικότερες κατακτήσεις σε ζητήματα όπως η ασφάλιση και τα επιδόματα. Τόνισε μάλιστα ότι μία ακόμη μεγάλη κατάκτηση που έρχεται μέσα από τη σύμβαση είναι ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου διαπραγματεύονται συλλογικά και όχι ο καθένας μόνος του.

Σημείωσε επίσης, ότι στην προσπάθεια για περαιτέρω οργάνωση της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης απέναντι στην ακρίβεια και την επίθεση που δέχονται την τελευταία δεκαετία οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα εντάσσεται και η πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18 και 19 Ιούνη. Προσδιόρισε ότι έρχεται ως συνέχεια αγωνιστικών πρωτοβουλιών που πάρθηκαν το προηγούμενο διάστημα και την περίοδο της πανδημίας, "όταν δεν σκύψαμε το κεφάλι", όπως σημείωσε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως πρόκειται για ένα γεγονός που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Λάππας, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Φθιώτιδας, κάλεσε τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο Σωματείο, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές που θα γίνουν το επόμενο διάστημα και παράλληλα να αντισταθούν συλλογικά και μαζί με τους συναδέλφους τους από άλλους κλάδους και χώρους δουλειάς ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.



www.902.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη