Μήνυμα Γιάννη Σαρακιώτη για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων


Το μήνυμα του εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Επαγγελματικών, των Γενικών και Εσπερινών Λυκείων της χώρας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και Καινοτομία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης


«Η αυριανή έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων και η μεθαυριανή για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών, συνιστά αναμφίβολα μία ακόμη μεγάλη δοκιμασία. Μία δοκιμασία στην οποία τόσο οι γνώσεις που έχετε αποκομίσει από τους εκπαιδευτικούς που σας καθοδηγούν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, όσο και η πολυεπίπεδη στήριξη και οι θυσίες των οικογενειών σας, μπορούν να σας οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια επιτυχίας, βοηθώντας σας να κυνηγήσετε τα όνειρα σας στο μαραθώνιο αγώνα της ζωής. 


Εντούτοις, η επερχόμενη δοκιμασία δεν είναι εκείνη που θα κρίνει τα πάντα, καθώς η χρονική συγκυρία, κατά την οποία βιώνουμε πολυεπίπεδες κρίσεις είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να εγείρει ολοένα και νέες μεγάλες προκλήσεις. Προκλήσεις τις οποίες η χώρα μας ευελπιστούμε να διαχειριστεί στο μέλλον με μεγαλύτερη επιτυχία και αποτελεσματικότητα, στοχεύοντας στην άρση των αποκλεισμών και των ανισοτήτων που σήμερα οξύνονται. Με την αναβάθμιση όλων των βαθμίδων της δημόσιας εκπαίδευσης και τη συνεχή επένδυση στην προσπάθεια των νέων ανθρώπων, στο διανοητικό κεφάλαιο τους και στο πηγαίο ταλέντο τους, προκείμενου να μη βιώσουμε ξανά την οδυνηρή εμπειρία της περιόδου της πολυετούς κρίσης, με τη μαζική διαρροή νέων στο εξωτερικό. 


Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι, από καρδιάς, καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλες και όλους σας, αλλά και στις οικογένειες σας και στους εκπαιδευτικούς, που συνεχίζουν να συμβάλλουν σε αυτή τη δοκιμασία ώστε να δικαιωθεί ο κόπος και οι θυσίες σας. Καλή επιτυχία!»

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη