Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι

Έρχονται πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών το καλοκαίρι

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών που θα γίνουν το καλοκαίρι αλλά και στο νέο ενισχυμένο ολοήμερο σχολείο. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην κατάσταση στα πανεπιστήμια. 

 

Η υπουργός αρχικά τόνισε ότι φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν πάνω από 8.500 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα πιάσουν δουλειά τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Όπως εξήγησε, τον Σεπτέμβριο θα τεθεί πιλοτικά σε εφαρμογή το νέο ολοήμερο σχολείο με το διευρυμένο ωράριο έως τις 5.30 το απόγευμα, το οποίο θα είναι ανοικτό για κάθε παιδί, δίχως άλλα κριτήρια και «κόφτες».

Η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι φέτος θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή της αξιολόγησης των σχολικών μονάδων, κάνοντας λόγο για ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο για να γίνεται το σχολείο καλύτερο. Ταυτόχρονα, τόνισε, δρομολογείται και η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι γίνεται προσπάθεια να βγουν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών πιο νωρίς, πριν από τον Δεκαπενταύγουστο.

#ΝΙΚΗ_ΚΕΡΑΜΕΩΣ #ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ #ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ #ΘΕΣΕΙΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RL0Ufb7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη