Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πολλά τα προβλήματα για το allazosyskevi

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πολλά τα προβλήματα για το allazosyskevi

Την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών και κλιματιστικών εκφράζουν οι ψυκτικοί λόγω της έλλειψης εξειδικευμένων τεχνικών και του πολύ μεγάλου αριθμού των δικαιούχων οι οποίοι έσπευσαν να ανταποκριθούν στο νέο πρόγραμμα. 

Όπως λένε η πίεση είναι τεράστια. Λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας και φυσικά αδειών των πολιτών, αποκλείεται να γίνουν όλες αυτές οι εγκαταστάσεις.

«Εμείς ως ομοσπονδία ζητήσαμε την παράταση του προγράμματος και αν δεν δοθεί δεν υπάρχει περίπτωση το πρόγραμμα να υλοποιηθεί μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου», δηλώνει μεταξύ άλλων, στα Dnews ο γενικός Γραμματέας ομοσπονδίας ψυκτικών Ελλάδος, Δημήτρης Κοντούσιας, εξηγώντας παράλληλα τη διαδικασία, τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες και πόσο θα τους κοστίσει.

«Στην αρχή είχε αναφερθεί ότι τα κλιματιστικά έπρεπε να είναι μετά το 1993, πλέον δεν ισχύει κάτι τέτοιο απλά πρέπει να είναι λειτουργικά. Οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να απευθύνουν σε συναδέλφους οι οποίοι έχουν δηλώσει τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα. Δεν μπορούν να φωνάξουν τον οποιοδήποτε συνάδελφο. Οι εταιρίες γενικά αυτήν την εποχή έχουν στοκ για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κόσμου».

Το κόστος

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα το κόστος ελέγχου, απεγκατάστασης και εγκατάστασης ενός καινούριου μηχανήματος κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ. Ωστόσο, όπως επισημάνει, «δεν υπάρχει πλαφόν στην τιμή είναι παροχή υπηρεσιών και ο καθένας χρεώνει ότι θέλει. Σίγουρα το κόστος δεν θα είναι το ίδιο στην Αττική σε σχέση με κάποιο απομακρυσμένο νησί γιατί όπως καταλαβαίνετε οι συνάδελφοι θα έχουν μεγαλύτερο κόστος μεταφοράς των εμπορευμάτων».

Μεγάλες καθυστερήσεις για την εγκατάσταση των νέων μηχανημάτων

«Αυτή την στιγμή ο πολίτης πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί όλη διαδικασία», τονίζει και συνεχίζει: «Πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τις 15 ημέρες και θα φτάσουμε ακόμα και μήνα. Την ημέρα που γίνεται δεκτή η αίτηση ο πολίτης πρέπει να πάει σε ένα κατάστημα με το οποίο θα συνεργαστεί και θα ξεκινήσει η διαδικασία. Η οποία είναι: ο ψυκτικός πρέπει να πάει πρώτα στο σπίτι για να δει αν τα μηχανήματα είναι λειτουργικά και μετά να ξανά πάει για να συνδέσει το καινούριο μηχάνημα».

Θετική ως προς το πρόγραμμα, αρνητική ως προς χρονική διαδικασία υλοποίησης η ομοσπονδία ψυκτικών Ελλάδας.

«Το πρόγραμμα είναι παρα πολύ καλό γιατί δύναται η δυνατότητα ο κόσμος να μειώσει τις καταναλώσεις, ωστόσο είναι απαγορευτική Γ εποχή. Έλεγαν ότι το πρόγραμμα θα βγει Φεβρουάριο, Μάρτιο. Άρχισαν να καθυστερούν και ζητήσαμε να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβρη, αλλά το έκανα τώρα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υλοποιηθεί, πρέπει να δοθεί παράταση», καταλήγει.

#ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ_ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ_ΣΥΣΚΕΥΩΝ #ALLAZOSYSKEVI #ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/85uWaeB
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη