Έρχεται ο Big Brother Ενέργειας: Δημιουργείται νέα πλατφόρμα που θα παρακολουθεί την κατανάλωση

Έρχεται ο Big Brother Ενέργειας: Δημιουργείται νέα πλατφόρμα που θα παρακολουθεί την κατανάλωση

Όπως έγινε γνωστό στην ενημέρωση θα δημιουργηθεί πλατφόρμα όπου θα παρακολουθείται η κατανάλωση ενέργειας ανά κτίριο, οι υπεύθυνοι θα ορίζονται κατά περίπτωση πχ ο δήμαρχος για ένα δήμο κλπ.

Το νέο πλαίσιο για την επιβράβευση εξοικονόμησης ρεύματος παρουσίασαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και η Γενικής Γραμματέως Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρας Σδούκου.

Ο κ. Σκρέκας ανακοίνωσε ένα σχέδιο τριών σημείων για εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο:

Συστηματοποίηση της εξοικονόμηση ενέργειας στο Δημόσιο
Ψηφιακό σύστημα παρακολούθησης κατανάλωσης ενέργειας σε δημόσια κτίρια
Άμεσα μέτρα για μείωση 10% της κατανάλωσης ενέργειας και μεσοπρόθεσμα μέτρα με στόχο τη μείωση κατά 30% το έτος. Κίνητρα για την επίτευξη στόχων εξοικονόμησης ενέργειας

Big Brother ενέργειας

Από την πλατφόρμα, όπως έγινε γνωστό, θα παρακολουθείται η κατανάλωση ενέργειας στα 212.000 ρολόγια του δημοσίου και εκεί θα καταγράφονται οι λογαριασμοί του ρεύματος είπε ο κ. Σκυλακάκης ανακοινώνοντας ότι με ΚΥΑ θα οριστούν υπεύθυνοι δράσεων εξοικονόμησης ανα φορέα και υπουργείο που με τη σειρά τους θα ορίσουν υπευθύνους ανά κτήριο.

Παράλληλα θα υπάρξει και help desk για τη βοήθεια των φορέων όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας.

Όσον αφορά τα μπόνους είπε ότι αυτά θα δίνονται στους φορείς ανάλογα με το αν θα πετυχαίνουν τους στόχους με ποιοτικά και ποσοτικά κριτήρια όπως π.χ. φορέας που πέτυχε τον στόχο αλλά δεν συντήρησε τον κλιματισμό τότε θα πάρει λιγότερα χρήματα.

Η τελική απόφαση για το ποσό θα είναι αποτέλεσμα ενός τύπου. Οι Φορείς που δεν πέτυχαν τους στόχους και δεν εφάρμοσαν τα μέτρα θα πρέπει να κάνουν οικονομίες από αλλού στους προϋπολογισμούς τους.

Θα γίνεται έλεγχος στα δημόσια κτίρια για την εφαρμογή του μέτρου συγκρίνοντας τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος του 2021 με αυτούς του 2022.  Στόχος η μείωση της κατανάλωσης κατά 10% άμεσα, ενώ θα ληφθούν και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα για μείωση της κατανάλωσης έως 30% μέχρι το 2030.

#ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ_ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ #ΣΧΕΔΙΟ #ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/l8Id3rv
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη