Σε τόνους... Ερντογάν τα τουρκικά ΜΜΕ, ξεσαλώνουν κατά της Ελλάδας στους τίτλους τους (εικόνες)

Σε τόνους... Ερντογάν τα τουρκικά ΜΜΕ, ξεσαλώνουν κατά της Ελλάδας στους τίτλους τους (εικόνες)

Στους ακραίους τόνους που χρησιμοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «πατούν» τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προκειμένου να προπαγανδίσουν την εμπρηστική-πολεμική φιέστα του για την άσκηση EFES 2022.

Συγκεκριμένα, τα μεγαλύτερα Τα ΜΜΕ της Τουρκίας έσπευσαν να πανηγυρίσουν για τις προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και να μετατρέψουν την ψυχραιμία και τα επιχειρήματα που προέβαλε η Αθήνα σε... τρόμο και φόβο.

Αρχικά, τα Μέσα Ενημέρωσης της Τουρκίας μετέδωσαν την είδηση με τίτλους όπως: «Ιστορική προειδοποίηση προς την Ελλάδα από τον Πρόεδρο Ερντογάν: Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά». Γρήγορα, όμως, «αναβάθμισαν» περαιτέρω τους τίτλους τους.

Ενδεικτικά, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ έγραψε: «Οι προειδοποιήσεις του Προέδρου Ερντογάν γίνονται πρωτοσέλιδο στα ελληνικά: Ο φόβος κυριεύει». Το δημοσίευμα συνοδεύει κεντρική φωτογραφία που απεικονίζει μερικά ελληνικά ΜΜΕ να μεταδίδουν τη φιέστα Ερντογάν.

ΓΕΝΙ ΣΑΦΑΚ

Η Milliyet είχε τον τίτλο: «Ο Ερντογάν δημιούργησε σεισμό στην Ελλάδα! Βιαστικά κυκλοφόρησε 16 χάρτες».

ΜΙΛΙΕΤ 

Η Hurriyet, από τη μεριά της, γράφει ότι «Η Ελλάδα παρακολουθεί με τρόμο» την Άσκηση EFES 2022.

ΧΟΥΡΙΕΤ

Οι προκλήσεις Ερντογάν και η ψύχραιμη απάντηση της Αθήνας

Συνεχίζοντας στο ίδιο εμπρηστικό μοτίβο που έχει ξεκινήσει η Τουρκία εδώ και μερικές ημέρες και κλιμακώνοντας όλο και περισσότερο την ένταση μονομερώς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέες προκλητικές και επιθετικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τη στρατιωτικοποίηση των νησιών Ανατολικού Αιγαίου» και να ενεργήσει «σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες». Μάλιστα, προκειμένου να... επιβεβαιώσει τις απειλές του, ο «Σουλτάνος» είπε χαρακτηριστικά: «Δεν αστειεύομαι, μιλάω σοβαρά».

Η απάντηση της Αθήνας ήταν άμεση και ψύχραιμη, μέσω του υπουργού Εξωτερικών που παρουσίασε χάρτες οι οποίοι τεκμηριώνουν τη νομιμότητα των ελληνικών θέσεων και καταδεικνύουν τις παράλογες και παράνομες αιτιάσεις της Άγκυρας. Αργότερα, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε τη δική του απάντηση στις προκλήσεις Ερντογάν, λέγοντας ότι «τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία» και τονίζοντας ότι οι ισχυρισμοί της Άγκυρας είναι ανιστόρητοι.

#ΤΟΥΡΚΙΑ #ΜΜΕ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ_ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/nYQWrzl
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη