Σολτς: «Πολιτική συμφωνία με Μητσοτάκη για όπλα στην Ουκρανία με τη διαδικασία της κυκλικής ανταλλαγής»

Σολτς: «Πολιτική συμφωνία με Μητσοτάκη για όπλα στην Ουκρανία με τη διαδικασία της κυκλικής ανταλλαγής»

Διήμερη περιοδεία στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων πραγματοποιεί από αύριο, Παρασκευή, ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς με σταθμό του και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα λάβει μέρος στη διάσκεψη χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο κ. Όλαφ Σολτς, τονίζει την «πολιτική συμφωνία» με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία με τη διαδικασία της «κυκλικής ανταλλαγής» οπλικών συστημάτων.

Μιλώντας στην Ένωση Ξένου Τύπου (VAP) στο Βερολίνο την Τετάρτη, ο καγκελάριος σημείωσε ότι η Γερμανία σε συνεργασία «με πολλούς άλλους εταίρους έχει αποφασίσει την κυκλική ανταλλαγή, με την προμήθεια αρμάτων μάχης από ρωσικά και σοβιετικά αποθέματα που είναι διαθέσιμα σε αυτές τις χώρες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως, και πυρομαχικά άμεσα διαθέσιμα, και εμείς βοηθάμε αυτές τις χώρες με όπλα τελευταίας γενιάς, με μία χρονοκαθυστέρηση, γιατί δεν υλοποιούνται όλα τόσο γρήγορα».

Ο κ. Σολτς διευκρίνισε επ' αυτού: «Μία συγκεκριμένη συμφωνία κλείσαμε ήδη με την Τσεχία, είμαστε σε εντατικές συνομιλίες. Μία πολιτική συμφωνία έκλεισα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα ακολουθήσουν σχετικές συνομιλίες», είπε χαρακτηριστικά. Σημείωσε επίσης ότι «οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία κάνουν ακριβώς το ίδιο, όπως εμείς».

Σημειώνεται ότι η «πολιτική συμφωνία» που έκλεισαν οι Όλαφ Σολτς και Κυριάκος Μητσοτάκης αφορά την παράδοση στην Ουκρανία τεθωρακισμένων σοβιετικής κατασκευής που έχει η Ελλάδα, τα οποία θα αντικατασταθούν με τα γερμανικά Marder. Οι λεπτομέρειες της «πολιτικής συμφωνίας» καθορίζονται στις διαβουλεύσεις μεταξύ των καθ ύλιν αρμόδιων υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Γερμανίας.

Πηγή: ΕΡΤnews

#ΟΛΑΦ_ΣΟΛΤΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΟΠΛΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7K6RhzW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη