Πλησιάζει το τέλος των passwords, η Apple ετοιμάζει πρόσβαση χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Πλησιάζει το τέλος των passwords, η Apple ετοιμάζει πρόσβαση χωρίς κωδικούς πρόσβασης

Το τέλος των κωδικών πρόσβασης (passwords) φαίνεται πως δεν είναι και πολύ μακρινό σενάριο.

Όταν οι κωδικοί πρόσβασης πρωτοεμφανίστηκαν στον κόσμο ήταν χρήσιμοι και απλοί. Με έναν κωδικό πρόσβασης μήκους μόλις οκτώ χαρακτήρων, μπορούσατε να ασφαλίσετε τον λογαριασμό ή τη συσκευή σας και δεν χρειαζόταν καν να ανησυχείτε για ειδικούς χαρακτήρες όπως τα θαυμαστικά.

Καθώς όμως η τεχνολογία και ο χρόνος προχωρούσαν, οι κωδικοί πρόσβασης άρχισαν να γίνονται όλο και πιο πολύπλοκοι, με το ιδανικό μήκος κωδικού πρόσβασης να βρίσκεται πλέον γύρω στους 15 ή 16 χαρακτήρες.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι κωδικοί πρόσβασης να γίνονται με την πάροδο του χρόνου όλο και πιο αδύναμοι, απλώς και μόνο επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να ασχοληθούν με την επινόηση ενός μοναδικού κωδικού πρόσβασης 15 χαρακτήρων για κάθε πράγμα που τον χρειάζεται.

Ευτυχώς, υπάρχει μια λύση με τη μορφή της σύνδεσης χωρίς κωδικό πρόσβασης, ένας τρόπος με τον οποίο οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο λογαριασμό τους χωρίς να χρειάζονται κωδικό πρόσβασης, αλλά χρησιμοποιώντας κάτι όπως το Face ή το Touch ID μέσω του τηλεφώνου τους. Στην ουσία, μεταφέρει το βάρος της σύνδεσης από έναν κωδικό πρόσβασης σε έναν υπολογιστή, σε ένα κουμπί μια κινητής συσκευής.

Η κάνει την αρχή τον Σεπτέμβριο

Η Apple σκοπεύει να κυκλοφορήσει την πρόσβαση χωρίς κωδικό πρόσβασης για τις κύριες συσκευές της μέχρι τον Σεπτέμβριο, φέρνοντας ενδεχομένως το τέλος της εποχής των κωδικών πρόσβασης που προκαλούν πονοκέφαλο, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της thetelegraph

Στην πραγματικότητα, μία από τις μεγαλύτερες «συμμαχίες» ασφάλειας, η FIDO Alliance, εργάζεται πάνω σε αυτό το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια και φαίνεται ότι επιτέλους έχει επιτευχθεί μια σημαντική ανακάλυψη. Ως εκ τούτου, πολλές μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Apple, έχουν δεσμευτεί να επιταχύνουν τη διαθεσιμότητα των συνδέσεων χωρίς κωδικό πρόσβασης.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της Apple (το οποίο βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη), η Apple ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει συνδέσεις χωρίς κωδικό πρόσβασης για τα iPhone, τα iPad, τους Mac και τις τηλεοράσεις της Apple μέχρι τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέλλον χωρίς κωδικό πρόσβασης είναι πολύ κοντά στον ορίζοντα - τουλάχιστον για τους χρήστες της Apple.

Θα αρκεί ένας έλεγχος ταυτότητας Face ή Touch ID

Μόλις τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα, η εγγραφή σε έναν ιστότοπο ή μια υπηρεσία θα απαιτεί απλώς τον έλεγχο ταυτότητας Face ή Touch ID για τη δημιουργία ενός κλειδιού πρόσβασης. Στη συνέχεια, κάθε επόμενη φορά που θα θέλετε να συνδεθείτε, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια τεχνική ελέγχου ταυτότητας αντί να χρειάζεται να συνδεθείτε με κωδικό πρόσβασης.

Φυσικά, ακόμη και με το νέο σύστημα, υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα ανάπτυξης. Για παράδειγμα, πόσο διαδεδομένη θα είναι η σύνδεση χωρίς κωδικό πρόσβασης; Θα το υποστηρίζει η πλειονότητα των ιστότοπων όταν η Apple το κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο ή θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη αρκετά χρόνια για να δούμε καθολική συμβατότητα;

Όπως και να έχει, αυτό είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για την είσοδο χωρίς κωδικό πρόσβασης, και καθώς οι μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Microsoft και η Google αρχίζουν να το εφαρμόζουν, οι κωδικοί πρόσβασης μπορεί κάλλιστα να αποτελέσουν παρελθόν σε μερικά χρόνια.

#ΚΩΔΙΚΟΙ_ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ #PASSWORD #ΤΕΛΟΣ #APPLE #ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ #ΚΙΝΗΤΑ_ΤΗΛΕΦΩΝΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/YHXWtyq
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη