Στο Αστεροσκοπείο ο Τσίπρας: «Φοβάμαι ότι δεν είμαστε έτοιμοι στην αντιπυρική προστασία»

Στο Αστεροσκοπείο ο Τσίπρας: «Φοβάμαι ότι δεν είμαστε έτοιμοι στην αντιπυρική προστασία»

To Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών επισκέφΘηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας όπου ενημερώθηκε για την προετοιμασία για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Σε συνέχεια της ενημέρωσης που έλαβε, ο κ. Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τους φόβους του ότι δεν έχουν γίνει τα «απαραίτητα βήματα» για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ενημερώθηκε από τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Αστεροσκοπείου, Μανώλη Πλειώνη και τους αρμόδιους επιστήμονες του Ιδρύματος και των Ινστιτούτων για τα μοντέλα και τις προβλέψεις τους ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, καθώς και για τις προτάσεις που έχουν επανειλημμένα καταθέσει στην κυβέρνηση για πρόληψη και επαρκή προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για τις πυρκαγιές.

«Επισκέφθηκα σήμερα το Εθνικό Αστεροσκοπείο και μίλησα με τους επικεφαλής των Ινστιτούτων, επιστήμονες που έχουν πλήρη εικόνα για το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης, ακριβώς γιατί έχουμε πολύ μεγάλη ανησυχία για το συνδυασμό της κλιμάκωσης της κλιματικής κρίσης αλλά και της ανεπάρκειας του κρατικού μηχανισμού να μπορέσει να ακολουθήσει αυτήν την κλιμάκωση και να προετοιμαστεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα που θα έχουμε διαρκώς το επόμενο διάστημα μπροστά μας», δήλωσε μετά το πέρας της επίσκεψης, τονίζοντας ότι «η κλιματική κρίση είναι και θα είναι παρούσα» και «δεν μπορούμε διαρκώς να αιφνιδιαζόμαστε».

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι και πολύ φοβάμαι ότι δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ενισχυθεί η αντιπυρική προστασία. Να υπάρξει δηλαδή πρόληψη και επάρκεια του κρατικού μηχανισμού στις δύσκολες συνθήκες που και φέτος θα αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας και παρέπεμψε στις «κρίσιμες» προτάσεις που έχει καταθέσει η επιστημονική κοινότητα αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση τόσο «για την αντιπυρική προστασία», όσο και «για την πρόληψη και για την επάρκεια του κρατικού μηχανισμού».

«Το κρίσιμο είναι να την ακούσει η κυβέρνηση, όσο είναι νωρίς. Όχι κατόπιν εορτής. Και το ακόμα πιο κρίσιμο είναι να σχεδιάσει μαζί με την επιστημονική κοινότητα. Να σχεδιάσει την υλοποίηση της προστασίας και της πρόληψης από τα φαινόμενα αυτά που θα έχουμε διαρκώς μπροστά μας το επόμενο διάστημα. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να τα αντιμετωπίσουμε με επάρκεια», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ #ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ_ΠΕΡΙΟΔΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7BFZCJi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη