Φωτιά στη Γλυφάδα: Εκκένωση οικισμού στη Βούλα, ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

eurokinissi

Μάχη με τις φλόγες δίνει μέχρι και αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία, εξαιτίας της φωτιάς που εκδηλώθηκε στη Γλυφάδα, στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πυρνάρι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στη Γλυφάδα ,στο τέρμα της οδού Μετσόβου κοντά στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ γίνονται ρίψεις νερού από και εναέριες δυνάμεις.

Η πυρκαγιά είναι σε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο βρίσκονται ήδη 10 οχήματα της πυροσβεστικής και 20 πυροσβέστες. Ωστόσο ξεκίνησε προληπτική εκκένωση οικισμού στην οδό Αριστείδου στη Βούλα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι φλόγες έφτασαν σε σπίτι στην οδό Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα οι ισχυροί άνεμοι οδηγούν τις φλόγες προς τον ορεινό όγκο, σε αντίθετη κατεύθυνση από τα σπίτια που δεν απειλούνται αλλά στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

 {https://www.youtube.com/watch?v=Zbt23QSPWqU}

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν υπάρχουν αναφορές για σπίτια που μπορούν να απειληθούν, αλλά πάντα να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και γίνονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Ξεκίνησε από σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ λέει ο δήμαρχος

Η φωτιά σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ξεκίνησε από υποσταθμό της ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου, ενώ λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Εν τω μεταξύ, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις προχώρησε η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην περιοχή Πουρνάρι.

Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς τη θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

#ΦΩΤΙΑ #ΓΛΥΦΑΔΑ #ΕΚΚΕΝΩΣΗ #ΔΗΜΑΡΧΟΣ #ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/vWRP2H5
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη