Κάρυστος: Εγγυητικές επιστολές ζήτησε το Πρωτοδικείο προκειμένου να δοθεί ελευθεροπλοΐα στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο

Κάρυστος: Εγγυητικές επιστολές ζήτησε το Πρωτοδικείο προκειμένου να δοθεί ελευθεροπλοΐα στο ρωσικό δεξαμενόπλοιο

Tην κατάθεση δύο εγγυητικών επιστολών, εντός πέντε εργάσιμων ημερών, ζήτησε το Πρωτοδικείο Χαλκίδας από την πλοιοκτήτρια εταιρεία (Τransmorflot LLC) προκειμένου να αρθεί η προσωρινή απαγόρευση απόπλου του ρωσικού δεξαμενόπλοιου "Lana" με σημαία Ιράν που παραμένει από τα μέσα Απριλίου στα ανοιχτά της Καρύστου.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της εταιρείας ρυμουλκών που παρείχαν υπηρεσίες στο ρωσικό τάνκερ, το δικαστήριο μετά από αίτημα που κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες η πλοιοκτήτρια εταιρεία του «Lana» ζητώντας άρση της προσωρινής απαγόρευσης, εξέδωσε χθες Παρασκευή δύο προσωρινές διαταγές, που αφορούν την κατάθεση δύο εγγυητικών επιστολών ποσού 1.474.200 ευρώ και 392.000 ευρώ εντός πέντε εργάσιμων ημερών, προκειμένου να αρθεί η προσωρινή απαγόρευση απόπλου του ρωσικού τάνκερ και να δοθεί ελευθεροπλοΐα από το λιμεναρχείο Καρύστου.

Σύμφωνα με νομικούς εκπροσώπους της εταιρείας ρυμουλκών, η προσωρινή απαγόρευση απόπλου και μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης του δεξαμενόπλοιου «Lana» είχε διαταχθεί μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Χαλκίδας για οφειλές.

Είχαν αναφέρει εξάλλου ότι η προσωρινή απαγόρευση αφορούσε το πλοίο και όχι το φορτίο αυτού, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το εφετείο Χαλκίδας, μετά από προσφυγή της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Lana είχε άρει την κατάσχεση μέρους του φορτίου πετρελαίου από το ρωσικό δεξαμενόπλοιο που είχε γίνει κατόπιν αιτήματος των αμερικανικών δικαστικών αρχών προς τις ελληνικές.

Επρόκειτο για μία ποσότητα 60.000 μετρικών τόνων crude oil από τους συνολικά 104.134 τόνους που μετέφερε το «Lana» στις δεξαμενές του και είναι αυτήν τη στιγμή φορτωμένο σε άλλο δεξαμενόπλοιο που παραμένει στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πειραιά.

Eως σήμερα πάντως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό πού και πώς θα μεταφορτωθεί η ποσότητα πετρελαίου που θα πρέπει να επιστραφεί στο «Lana».

 

#ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟ #ΚΑΡΥΣΤΟΣ #ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ #ΧΑΛΚΙΔΑ #ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ_ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ #ΡΩΣΙΑ #ΤΑΝΚΕΡ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pg1DGXI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη